Νέο iPhone στις 4 Οκτωβρίου

Τα... σιγουράκια, τα σενάρια και οι προβλέψεις μας

Τα πιο ενδιαφέροντα, ωστόσο, ενδεχόμενα ομολογουμένως παραμένουν αυτά για τα οποία κανείς δεν είναι βέβαιος ακόμη. Αν και η οθόνη του iPhone 5 είναι πιθανότερο να παραμείνει της ίδιας ανάλυσης και χαρακτηριστικών Retina με αυτή που φέρει το iPhone 4, πολλά είναι τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει και παραπέμπουν σε μεγαλύτερη διαγώνιο και έκτασή της μέχρι τα άκρα της συσκευής (πανελάχιστο πλαίσιο δεξιά κι αριστερά). Άλλες θεωρίες, πάλι, θέλουν το κεντρικό πλήκτρο του νέου iPhone να είναι μεγαλύτερο και όχι μηχανικό, αλλά... αφής, υποστηρίζοντας μάλιστα με τη μεγαλύτερη επιφάνειά του και συνδυασμούς πίεσης (gestures). Κάποιες πηγές, άλλωστε, μιλούν και για ανασχεδιασμό του περιβλήματός του ώστε να είναι λεπτότερο στο κάτω μέρος του (teardrop shape).

Υπάρχουν συζητήσεις επί συζητήσεων και για άλλα ενδεχόμενα, τα οποία μόνο... ευσεβείς πόθους θα χαρακτηρίζαμε σε αυτή τη φάση. Ένας "ολικός ανασχεδιασμός που δεν θυμίζει σε τίποτε τα παρόντα iPhone" είναι, κατά τη γνώμη μας, σχεδόν απίθανος. Το ίδιο και το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης chip ασύρματης επικοινωνίας για χρήση ψηφιακές οικονομικές συναλλαγές (NFC). Άλλα ενδεχόμενα θα ήταν και δικές μας επιθυμίες, όπως η έξοδος HDΜI ή η υποδοχή καρτών μνήμης SD, όμως η παρελθούσα στάση της Apple δεν μας αφήνει περιθώρια για... αισιοδοξία σε αυτά. Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε - και ελπίζουμε να καταλαβαίνει και η Apple πως είνα προς το συμφέρον της - είναι το iPhone 5 να μην έχει τα προβλήματα με τον πομποδέκτη σήματος που είχε το iPhone 4. Γιατί ναι μεν αυτά δεν δημιουργούν μεγάλο θέμα σε καθημερινή βάση, αλλά είναι υπαρκτά κι ενίοτε άκρως εκνευριστικά (οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που παίζουν πολλά games με το iPhone 4 ξέρουν τί εννοούμε).

H σημαντικότερη πάντως "θεωρία" που, κατά τη γνώμη μας, θα άλλαζε πολλά πράγματα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, είναι αυτή του iPhone 4S. Σε ξεχωριστό άρθρο εξηγούμε τα γιατί και τις πιθανότητες - και, παρά το γεγονός ότι φυσικά παραμένουμε ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία ενός νέου, ισχυρότερου από ποτέ iPhone 5, είναι η προοπτική ενός προσιτού iPhone 4S αυτή που αληθινά θα "έκανε τη διαφορά" στις 4 Οκτωβρίου. Λιγότερο από μία εβδομάδα, πλέον. Όλοι μαζί... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ