Motorola Aura

Πλούσιο στυλ, φτωχός εξοπλισμός

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €1299,00

Εταιρία: Motorola

Ενώ - ευκόλως εννοούμενο - για τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων προέρχεται από χαμηλού έως μεσαίου κόστους συσκευές, όλες σχεδόν θεωρούν ότι υπάρχει πάντοτε νόημα στο σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων που απευθύνονται στο... 1% του συνολικού αγοραστικού κοινού. Αν και κατά πόσο δικαιώνονται οικονομικά από αυτήν τους την επιλογή η στήλη δεν μπορεί να γνωρίζει, όμως είναι αλήθεια ότι υπάρχουν εκεί έξω καταναλωτές οι οποίοι θα πλήρωναν ο,τιδήποτε, αν αυτό έφερε το χαρακτήρα του top class και του exclusive σε βαθμό που να το καθιστά σπάνιο (και στο μυαλό τους πολυτιμότερο). Γι' αυτούς, η Motorola έχει εδώ και λίγο καιρό διαθέσει και στην ελληνική αγορά το πολυσυζητημένο Aura, ένα κινητό που... που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφιβολίες σχετικά με το αν ανήκει ή όχι στην παραπάνω κατηγορία. Έχει ωστόσο να επιδείξει αρκετές αρετές, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και εκείνων που πάντοτε θα πληρώνουν το στυλ και όχι την ουσία;

Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί είναι πως, από την πρώτη στιγμή που θα κλείσει τα δάχτυλά του γύρω από ένα Aura, εισπράττει αυτήν την εντύπωση της πολυτέλειας σε βαθμό αξιοζήλευτο. Το επεξεργασμένο ατσάλι του περιβλήματός του απέχει παρασάγγες απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει να εισπράττουμε ως αίσθηση ακόμη κι από τα πιο ακριβά hi-end κινητά. Η γενικότερη ποιότητα κατασκευής του είναι υπεράνω κριτικής, με εκπληκτική επεξεργασία των υλικών, άψογη συναρμογή των τμημάτων του και απίστευτα φροντισμένη επαφή ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του (το πάνω τμήμα περιστρέφεται κατά 180 μοίρες για να αποκαλύψει το αριθμητικά πλήκτρα). Βέβαια, το Aura δεν είναι ακριβώς μικρό, ούτε ακριβώς... ελαφρύ, όμως υποψιαζόμαστε ότι αν ήταν μικρότερο σε μέγεθος και βάρος, θα έδινε και διαφορετική αίσθηση - κάτι μάλλον ανεπιθύμητο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Aura προτάσσει ως στοιχεία του exclusive χαρακτήρα του από τη μία πλευρά το πάρα πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής, από την άλλη το ιδιόμορφο (και όχι απαραίτητα όμορφο...) design του. Δεν είναι το πρώτο κινητό με περιστρεφόμενο τμήμα, είναι όμως ένα από τα πανελάχιστα που ενσωματώνει LCD οθόνη στρογγυλή και όχι παραλληλεπίπεδη (το μόνο άλλο που μπορούμε να θυμηθούμε είναι το V70, επίσης της Motorola). Η έγχρωμη αυτή οθόνη έχει διάμετρο 480 pixel, είναι προστατευμένη με κρύσταλλο που αντιστέκεται στις χαρακιές και είναι αρκετά φωτεινή - όμως για τις περισσότερες ενδείξεις της και την προβολή φωτογραφιών ή video εν τέλει και πάλι παραλληλόγραμμο τμήμα της χρησιμοποιεί, αφήνοντας ανεκμετάλλευτο μεγάλο μέρος της. Η στρογγύλη οθόνη, δε, έχει περιορίσει το διαθέσιμο χώρο για τα πλήκτρα λειτουργιών και τα αριθμητικά, σε βαθμό που τα καθιστά ενίοτε δύσχρηστα και εκνευριστικά για δάχτυλα μεγαλύτερα από... παιδικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ