Mind the Buzz: η συνέντευξη

To επιτυχημένο ελληνικό trivia game... "ανοίγει τα χαρτιά του"!

Το γεγονός ότι την Ελλάδα δεν θα χαρακτήριζε κανείς ακριβώς... κοιτίδα του σύγχρονου λογισμικού είναι γνωστό σε όλους - αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όποτε εμφανίζεται στο χώρο αυτό μια προσπάθεια αξιέπαινη και ποιοτική, αμέσως ξεχωρίζει. Το ίδιο ισχύει σε γενικές γραμμές και για τα apps των smartphones ή/και tablets, όπως τα iPhone και iPad: αν και ελληνόγλωσσες παρουσίες στα Top 100 του App Store της Apple έχουμε ουκ ολίγες, η αλήθεια είναι πως δεν κινούνται στο ίδιο επίπεδο με αυτές που αναπτύσσονται σε πολύ μεγαλύτερες, οικονομικά περισσότερο εύρωστες κι ώριμες αγορές. Οι κάτοχοι των συσκευών της Apple το γνωρίζουν πολύ καλά... εξ ου και η γοργή επιτυχία του Mind the Buzz, υποψιαζόμαστε!

Το ελληνικού σχεδιασμού κι ανάπτυξης αυτό παιχνίδι γνώσεων εμφανίστηκε στο App Store στις αρχές Νοεμβρίου και γρήγορα αναρριχήθηκε στην κορυφαία θέση της κατηγορίας των games για iPhone - όπως διαπιστώσαμε, δικαιολογημένα: η βασική ιδέα στην οποία στηρίζεται δεν ήταν νέα, η υλοποίηση όμως ήταν προσεγμένη, το περιεχόμενο εξ ολοκλήρου στα ελληνικά, η τιμή πώλησης λογικότατη (χαμηλότερη του ενός ευρώ) και ο... βαθμός εθιστικότητας, στα ύψη! Την αρχική έκδοση διαδέχθηκε η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση, η οποία έγινε πρόσφατα διαθέσιμη προσφέροντας και ειδική έκδοση για iPad ανάμεσα στ' άλλα.

Όπως φαίνεται, ωστόσο, αυτά είναι μόνο τα πρώτα βήματα για τον Ιάσονα Κρητικό, τη Χριστίνα Σιγάλα και τον Παναγιώτη Μεριτζή, τον πυρήνα της ομάδας δημιουργίας του Mind the Buzz. Συνομιλήσαμε μαζί τους για την πορεία που οδήγησε στην κυκλοφορία του τίτλου, αλλά και τα μελλοντικά σχέδιά τους γι' αυτόν και άλλα πράγματα. Τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα της συνέντευξης, ακολουθούν:

Αθηνόραμα Digital: Κάθε ιστορία επαγγελματικής επιτυχίας κρύβει μια μικρότερη ανθρώπινη ιστορία, λένε! Αυτή του Mind the Buzz, ποιά ήταν;
Χριστίνα Σιγάλα: Ίσως και να έχουν δίκιο! Στην περίπτωση του Mind the Buzz, πάντως, ισχύει. Αγαπούσαμε τα games γνώσεων και παίζαμε με αυτά για προσωπική μας διασκέδαση εδώ και πολλά χρόνια. Όντας όλοι χρήστες συσκευών Apple, η αλήθεια είναι ότι μάς έλειπε ένα ποιοτικό trivia game. Αντίστοιχα ελληνικά apps δεν υπήρχαν, ενώ τα ξένα περιελάμβαναν περιεχόμενο ως επί το πλείστον αμερικανικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα εμείς ως Έλληνες χρήστες να μην τα απολαμβάνουμε όσο θα μπορούσαμε.

Πειραματιστήκαμε λοιπόν με την ιδέα ενός ελληνόγλωσσου trivia game αρχικά για μας, για "την πλάκα μας" που λένε... μετά συνειδητοποιήσαμε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε σοβαρή δουλειά αλλά θα είχε ενδιαφέρον... η μία συζήτηση οδήγησε στην άλλη... και αποφασίσαμε να το κάνουμε "all the way". Το όνομα "Mind the Buzz" το είχα σκεφτεί προσωπικά πριν από 5 χρόνια και είχα "κλείσει" το σχετικό όνομα σε .com για κάποιο ομώνυμο Web site, χωρίς να ξέρω τότε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακριβώς. Απλά μου άρεσε πολύ το όνομα και, τελικά, "ήλθε κι έδεσε" απίθανα με την κεντρική ιδέα του παιχνιδιού!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ