LG Optimus G Pro

Μεγάλο μεν, σε όλα δε!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €649,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Το γεγονός ότι οι κατασκευαστές συσκευών που στηρίζονται σε Android έχουν εδώ και καιρό αρχίσει να... σβήνουν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις κατηγορίες των smartphones και των tablets, είναι γνωστό σε όλους πια. Μπορεί η Samsung να έκανε τις πρώτες σχετικές κινήσεις, κυκλοφορώντας σε πολλές διαγωνίους παρόμοια Galaxy, όμως ο ανταγωνισμός διέκρινε μία ευκαιρία εκεί και πρότεινε τα δικά του μοντέλα. Η LG δεν ανήκε σε αυτό το group αρχικά, όμως φαίνεται πως φέτος έχει αλλάξει γνώμη... και το αποτέλεσμα είναι αυτός ο "μεγάλος αδελφός" του αρχικού Optimus G, το επονομαζόμενο G Pro. Όχι διάδοχός του (αυτός είνα ιτο πρόσφατα ανακοινωθέν G2), αλλά ένα είδος απάντησης στα Galaxy Note. Με το brand name των τελευταίων ήδη καλλιεργημένο, μπορεί να "κάνει τη διαφορά" και να προσφέρει σοβαρή εναλλακτική τους;

Αν και οι αντιπαραβολές νέων συσκευών με άλλες υπάρχουσες εμπεριέχει μια μικρή... αδικία ίσως, στην περίπτωση του G Pro και του Galaxy Note II είναι πολύ δύσκολο να τις αποφύγει κανείς: τα "μεγάλα" των LG και Samsung μοιάζουν σε πολλά. Ο σχεδιασμός τους είναι της ίδιας "σχολής", τα υλικά κατασκευής που αξιοποιούνται το ίδιο, οι θέσεις κάποιων πλήκτρων παρόμοιες. Τα κοινά σημεία τελειώνουν εκεί, ωστόσο - και ευτυχώς, καθώς το G Pro θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε μερικές εβδομάδες το Galaxy Note III και όχι το ΙΙ - αφού η συσκευή της LG έχει κατά πολύ καλύτερη οθόνη, κάμερα και υποσυστήματα επεξεργασίας. Η πρώτη, για παράδειγμα, είναι διαγωνίου 5.5 ιντσών, ανάλυσης 1080p και αναμφίβολα μία από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει, με ευρείες γωνίες θέασης και σωστά, όχι υπερβολικά αλλά περισσότερο φυσικά χρώματα.

Ο επεξεργαστής του G Pro, το υποσύστημα γραφικών του και η μνήμη λειτουργίας είναι επίσης πολύ υψηλού επιπέδου - πρακτικά κορυφαία - και στον γενικότερο... κατάλογο των τεχνικών του χαρακτηριστικών είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς κάποια "αδυναμία". Η μόνη μας ένσταση αφορά στον αποθηκευτικό του χώρο - ονομαστικά 16 GB, πρακτικά μόλις 10 - ο οποίος μπορεί μεν να επεκτείνεται μέσω κάρτας μνήμης microSD, αλλά παραπέμπει σε μικρότερων δυνατοτήτων smartphones, αλλά και στον ήχο του, ο οποίος είναι "απλά" μονοφωνικός και ολίγον τι "ξερός". Προφανώς είναι καλύτερος με στερεοφωνικά ακουστικά, όπως τα αξιοπρεπή που περιλαμβάνει στη συσκευασία της συσκευής η LG, όμως και πάλι δεν ξεπερνά το επίπεδο του τυπικού. Αναγνωρίζουμε πως ο προσανατολισμός του G Pro είναι περισσότερο επαγγελματικής χρήσης παρά πολυμεσικής ή ψυχαγωγικής, με την οθόνη αυτή ωστόσο "εμπνέει" γρήγορα και τέτοιες προσδοκίες, οι οποίες στον τομέα του διαθέσιμου χώρου και του ήχου δεν δικαιώνονται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ