Lenovo S860

Αυτονομία... επική, σε πολύ καλή τιμή

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €299,00

Εταιρία: Lenovo
Διανομή: Lenovo Greece

Ένα μεγάλο ποσοστό ανάμεσα στους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο αν ομολογούσε πως, κατά βάση, δεν... έχει ξανακούσει καν το όνομα της Lenovo ως κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων: στη χώρα μας, οι Κινέζοι είναι γνωστοί μόνο για τους προσωπικούς υπολογιστές τους, κατηγορία στην οποία αρχικά απέκτησαν παρουσία μέσα από την εξαγορά του "καταναλωτικού" τμήματος της IBM. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι η Lenovo σε παγκόσμιο επίπεδο ανήκει στους 5 κορυφαίους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο και, όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, τους τελευταίους μήνες επιδιώκει να "αποσπάσει" το μερίδιο που τής αναλογεί και στην ελληνική αγορά. Το πρώτο της κινητό που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διεξοδικά είναι το κορυφαίο της σειράς των S, το 860. Οι εντυπώσεις μας;

Το S860 συνοδεύεται από την προτεινόμενη λιανική τιμή των €299 (στην αγορά και ειδικά μέσα από e-shops μπορεί να βρεθεί για λιγότερα) και αυτή είναι η παράμετρος βάσει της οποίας έχει νόημα να κρίνουμε το συγκεκριμένο smartrphone. Δεν είναι το κινητό που σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα LG G3, Samsung Galaxy S5 και HTC One M8 αυτού του κόσμου, αλλά μία πρόταση της μεσαίας κατηγορίας που έχει συγκεντρώσει μία σειρά από χαρακτηριστικά και τα εκμεταλλεύεται ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι στις συσκευές αντίστοιχου κόστους. Στα χαρακτηριστικά αυτά δεν ανήκει το design, καθώς αυτό είναι συνηθισμένο έως απολύτως τυπικό. Δεν ανήκει η οθόνη, καθώς με ανάλυση 1280x720 pixel στις 5.3 ίντσες βρίσκεται μακριά από τα ευκρινέστερα δείγματα του είδους. Δεν είναι ο κεντρικός επεξεργαστής, η μνήμη λειτουργίας ή ο αποθηκευτικός χώρος, καθώς - αν και αξιοπρεπέστατα - επίσης κινούνται στο πλαίσιο της ζώνης κόστους όπου ανήκει.


Όχι. Τα χαρακτηριστικά που προωθεί η Lenovo ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του S860 είναι άλλα. Πρώτο: η πάρα, πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία του. Η ενσωματωμένη - δεν αφαιρείται - μπαταρία των... 4000 mAh (!) εξασφαλίζει, βάσει των όσων διαπιστώσαμε, πάνω από μία ημέρα κανονικής, κανονικότατης χρήσης ως smartphone με χρήση Web, εφαρμογών, games κλπ. που περιορίζουν άλλα κινητά στο... 8ωρο max. Η Lenovo αισθάνεται τόσο σίγουρη για τον εαυτό της όσον αφορά στη διάρκεια της μπαταρίας αυτής, ώστε έχει ενεργοποιήσει και την αμφίδρομη φόρτιση στη θύρα microUSB του S860: με άλλα λόγια, το κινητό της μπορεί να φορτίσει το ίδιο... άλλες συσκευές σε περίπτωση ανάγκης! Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιά θα ήταν η συσκευή αυτή της οποίας η αυτονομία θα ήταν σημαντικότερη από αυτή του κινητού μας - ίσως μία ψηφιακή φωτογραφική ή ένα MP3 player για προσωρινή χρήση; - αλλά είναι σίγουρα κάτι που δεν προσφέρουν ανταγωνιστικά κινητά, οπότε... στα υπ' όψιν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ