Και... το μέλλον;

Λαμπρό, φυσικά - κι εξηγούμε τα γιατί!

Ένα άλλο, μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα του Android είναι αυτό που αναφέρθηκε και σε ξεχωριστό τμήμα του ειδικού μας αφιερώματος: η ευελιξία εκείνη που επιτρέπει στο λειτουργικό της Google να στηρίξει πολλά διαφορετικά είδη συσκευών. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται σιγά-σιγά στην αγορά πιο πολλές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, φορητά ή όχι media player, φθηνά PC και άλλα προϊόντα που αξιοποιούν το Android - πέρα από τα κινητά και τα tablet δηλαδή - οι προγραμματιστές θα έχουν ακόμη πιο πολλούς λόγους ν' αναπτύξουν εφαρμογές γι' αυτό.

Οι προγραμματιστές αυτοί, άλλωστε, έχουν ήδη έναν ακόμη καλό λόγο για να αναπτύσσουν εφαρμογές σε Android: αυτό δεν υπόκειται - ως λειτουργικό σύστημα και ως πλαίσιο φιλοξενίας εφαρμογών - σε αυστηρό έλεγχο. Για τα iPhone ή iPad, κάθε εφαρμογή που υποβάλλεται στο App Store πρέπει να περάσει από την έγκριση της Apple (η οποία έχει συχνά επιδείξει αλλοπρόσαλλη "λογική" στις εγκρίσεις της). Η Google δεν κάνει το ίδιο με το Android Market. Αυτό ναι μεν μπορεί να έχει μερικές επιπλοκές ανεπιθύμητες, μα παράλληλα επιτρέπει και τη δημοσίευση εκκεντρικών, πρωτότυπων εφαρμογών που κανείς δεν εγγυάται πως θα εγκρίνονταν αλλού. Χωρίς... "φύλακα", δε, σε μία υπηρεσία διάθεσης software - όπως το Android Market - ο ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για όλους.



Αδιάσειστη απόδειξη για τα όσα είναι ικανό το Android να πετύχει στο μέλλον; Τα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα στη - μόλις 3 ετών - διαδρομή του: από πρωτόλεια μορφή και μηδέν συσκευές να το υποστηρίζουν, σε έκδοση αρκετά ώριμη για να σταθεί δίπλα στα πλέον εξελιγμένα λειτουργικά και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην δυναμικότερη κατηγορία προϊόντων (τα smartphones). Σε... αυτοκινητιστικούς όρους, αυτό αληθινά ισοδυναμεί με 0-100 σε λίγα δευτερόλεπτα. Και τα οχήματα που αγγίζουν αυτήν την ταχύτητα με τόση επιτάχυνση, σταματούν; Εννοείται πως όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ