iPhone 4: η οθόνη

Το πιο εντυπωσιακό νέο στοιχείο: οι λόγοι

Δεν είναι μόνο η πάρα πολύ υψηλή ανάλυση αυτή που καθιστά την οθόνη του iPhone 4 τόσο εντυπωσιακή. Χρησιμοποιώντας του ίδιου τύπου οθόνη LCD με αυτήν που συναντά κανείς στο iPad (τεχνολογίας IPS), η Apple εξασφάλισε τόσο ότι ο λόγος αντίθεσής της θα είναι υψηλός για τα δεδομένα των κινητών - ονομαστικός των 800:1 - όσο και ότι οι γωνίες θέασής της θα είναι ευρύτατες.

Η αμερικανική εταιρεία φρόντισε, μάλιστα, να αντιμετωπίσει στο iPhone 4 και θέματα άσχετα με την απεικόνιση της οθόνης αυτή καθ' αυτή: προβλήματα περισσότερο πρακτικού χαρακτήρα. Το γυαλί της οθόνης του νέου μοντέλου είναι του ίδιου τύπου με αυτό που χρησιμοποιείται στα ελικόπτερα (!): έχει ενδυναμωθεί χημικά ώστε να μην χαράζεται εύκολα και να σπάει δυσκολότερα. Η Apple, άλλωστε, έχει εφαρμόσει και στο iPhone 4 την ειδική επίστρωση που είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο 3GS για να περιορίσει τις δαχτυλιές που αναπόφευκτα αφήνουν τ' ακροδάκτυλα του χρήστη κατά το χειρισμό.

Προσθέτοντας κανείς στα παραπάνω τον υποφωτισμό με φωτοδιόδους LED, αλλά και τον ανιχνευτή φωτός - που σβήνει την οθόνη ανάλογα με τις συνθήκες για εξοικονόμιση ενέργειας - καταλαβαίνει εύκολα γιατί όλοι όσοι είδαν από κοντά το iPhone 4 εντυπωσιάστηκαν πρώτα απ' όλα από την οθόνη του. Ανυπομονούμε να διαπιστώσουμε πώς φαίνονται στο νέο iPhone τα Web sites και τα video clips και που στα σημερινά iPhone μας φαίνονται ήδη... κάπως. Πραγματικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ