iOS 4, τα επόμενα βήματα

Τί σχεδιάζει η Apple με τις εκδόσεις 4.1 και 4.2;

Εκτός από τις αποκαλύψεις για νέα ενδιαφέροντα iPod - αλλά και το μάλλον απογοητευτικό νέο Apple TV - η Apple είχε να ανακοινώσει κάποια πράγματα και στον τομέα του software και συγκεκριμένα του λειτουργικού για όλες τις συσκευές της πλην των Mac. Αναφερόμαστε βέβαια στο iOS 4, το οποίο βαδίζει προς την ενοποίηση για να στηρίζει από κοινού τα iPhone, iPod Touch, iPad - και ίσως άλλα προϊόντα μελλοντικά - προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του καθενός.

Στα... άμεσου ενδιαφέροντος: την επόμενη εβδομάδα η Apple θα διαθέσει δωρεάν στο κοινό την έκδοση 4.1 του iOS, η οποία τόσο προσθέτει, όσο και διοθρώνει πράγματα στην παρούσα έκδοση 4.02. Σε αυτά που διορθώνει συγκαταλέγονται οι κακές επιδόσεις του iOS 4 στο iPhone 3G - η πρώτη φορά που η Apple αποδέχεται ανοιχτά το πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρονταν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες - αλλά και άλλα θέματα σχετικά με τον δέκτη Bluetooth και τον αισθητήρα εγγύτητας (proximity sensor). Σε αυτά που προσθέτει συγκαταλέγεται η δυνατότητα σύλληψης φωτογραφιών HDR, η δυνατότητα αποστολής video ανάλυσης 720p μέσω Wi-Fi, αλλά και η δυνατότητα ενοικίασης τηλεοπτικών επεισοδίων απευθείας από τα iPhone/iPod Touch. Ξεκινά επίσης ουσιαστικά η λειτουργία του Game Center, αντιστοίχου του... Xbox Live για τα iPhone/iPod Touch, με την διάθεση του σχετικού app από την Apple.

To Νοέμβρη, ωστόσο, έχουμε σημαντικότερα πράγματα. Με την έκδοση 4.2 του iOS το λειτουργικό της Apple μεταβαίνει επιτέλους στο iPad, με ό,τι αυτό σημαίνει (πολλαπλές ενεργές εφαρμογές!) για τους κατόχους του. Επίσης, σε όλες τις συσκευές που θα στηρίζονται σε αυτό - iPhone 3/3G/4, iPod Touch, iPad - προστίθενται λειτουργίες όπως η ασύρματη εκτύπωση και το Airplay, που δίνει στους κατόχους των συσκευών αυτών τη δυνατότητα να στείλουν μέσω Wi-Fi περιεχόμενο multimedia η μία στην άλλη. Σημαντικότερο όλων για τους Έλληνες χρήστες: η επίσημη πια υποστήριξη της γλώσσας μας στo iPad, κάτι που ίσως βάλει σε κίνηση τους μηχανισμούς που σημάνουν την επίσημη διάθεσή του στην εγχώρια αγορά. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ