HTC One

Στόχος, ένας: η κορυφή και μόνο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €729,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

To Android είναι με διαφορά πλέον το δημοφιλέστερο λειτουργικό για κινητά τηλέφωνα στον κόσμο - και ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ακριβά ή κορυφαία σε δυνατότητες, οι κατασκευαστές που αξιοποιούν το λειτουργικό της Google έχουν μια... ιερή υποχρέωση: να παρουσιάζουν κάθε χρόνο και κάποια μοντέλα τα οποία ενσωματώνουν όλες τις τεχνολογίες αιχμής που έχουν στη διάθεσή τους. Ει δυνατόν, μοντέλα που προσφέρουν ισχυρό ανταγωνισμό στο smartphone που έχει αναχθεί σε "μέτρο σύγκρισης" της κατηγορίας: το εκάστοτε καλύτερο iPhone.

Και... ας είμαστε ειλικρινείς. Κανένα smartphone με Android δεν πλησίαζε μέχρι σήμερα τη συνολική εικόνα π.χ. ενός iPhone 5, αν μιλήσει κανείς για όλα: την ποιότητα κατασκευής, την εμπειρία χρήσης, τις διαθέσιμες εφαρμογές, τα διαθέσιμα περιφερειακά. Ακόμη περισσότερο: μέχρι σήμερα, κανένα κινητό με Android δεν το έβαζες δίπλα σε ένα iPhone μπροστά σε έναν άγνωστο, και το χέρι του ασυναίσθητα δεν πήγαινε πρώτα στο iPhone.

Αυτό, μέχρι σήμερα.

Όλοι γνωρίζαμε πως, παρά το γεγονός ότι το One X ήταν ένα από τα top κινητά με Android για το 2012, η HTC αντιμετώπιζε κι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα - οικονομικά και άλλα. Το 2013 θα κριθούν πολλά γι' αυτήν, χρειαζόταν λοιπόν ένα αληθινά ξεχωριστό smartphone. Όχι άλλο ένα πολύ καλό. ΤΟ ένα. Γι' αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο το όνομα του One... και κάθε άλλο παρά τυχαία η συγκεκριμένη συσκευή. Είναι μία δήλωση, ηχηρή και με πολλούς αποδέκτες. Το προϊόν στο οποίο η HTC θέλει να πηγαίνει ο νους, όταν ακούμε τ' όνομά της φέτος.

Το εισπράττει κανείς αυτό από την πρώτη στιγμή που θα πιάσει το One. Δεν υπάρχουν επαρκείς λέξεις για το πόσο όμορφο είναι αυτό το κινητό και πόση ποιότητα "εκπέμπει" με το design και την κατασκευή του. Ελάχιστα δευτερόλεπτα περιεργασίας του... και αντιλαμβάνεται κανείς δύο πράγματα. Ένα: ότι τα κινητά με Android μόλις "ανέβηκαν κατηγορία" ως προϊόντα τεχνολογίας. Δύο: ότι το iPhone 5 δεν είναι πια το ομορφότερο κινητό της αγοράς. Και κάτι ακόμη: ότι η Apple, η Samsung και η Sony θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αν θέλουν να παρουσιάσουν περισσότερο καλαίσθητο κι εντυπωσιακό smartphone φέτος. Ακριβώς όπως έκανε η HTC δηλαδή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ