HTC Magic

Ευτυχώς "μια χαρά", δυστυχώς... απλώς "μια χαρά"

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €540,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Οι... συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με τις αλλαγές που θα μπορούσε να επιφέρει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ένα λειτουργικό σύστημα "ανοιχτού κώδικα" (που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να το τροποποιήσει και να δημιουργήσει εφαρμογές γι' αυτό) ακόμη δεν έχουν σιγάσει, κι ας ξεκίνησαν το λιγότερο 12 μήνες πριν. Παρ' όλα αυτά, αντικειμενικά είναι ακόμη νωρίς για να πει κανείς με σιγουριά αν το Android, το λειτουργικό της Google για φορητές συσκευές, είναι αυτό που θα "φέρει τα πάνω-κάτω". Ακριβώς αυτή, όχι τυχαία, είναι και η αίσθηση που εισπράττει κανείς μετά από μερικές ώρες συμβίωσης με το Magic, το πρώτο κινητό με το λειτουργικό της Google που διατίθεται επίσημα στην ελληνική αγορά. Με τον προκάτοχό του, το Dream ή G1, δεν είχαμε την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή πέρυσι, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς την ανυπομονησία μας να δούμε τί μπορεί να κάνει το Magic ή G2. Οι εντυπώσεις μας, λοιπόν;

Το Magic, εκ των πραγμάτων, αντιμετωπίζεται ως αντίπαλος του iPhone, αφού κάθε υλοποίηση του Android τίθεται σε αντιπαράθεση με το iPhone OS 3.0 - και σε αυτό το πλαίσιο, η αλήθεια είναι ότι η συσκευή της HTC ούτε τόσο εντυπωσιακή, ούτε τόσο ποιοτικά κατασκευασμένη όσο η αντίστοιχη της Apple είναι. Αν και συμπαθητικό από πλευράς σχεδιασμού, το Magic αποπνέει ελαφρώς... "φτηνή" αίσθηση, ίσως λόγω του πλαστικού περιβλήματος και του αναπάντεχα μικρού του βάρους. Στην πρόσοψή του έχει περισσότερα πλήκτρα από το iPhone, το Pre, το Blackberry Storm και κάθε άλλο smartphone με οθόνη αφής, "μεταφέροντας" πιθανώς στοιχεία από την "κληρoνομιά" των παραδοσιακών κινητών ή των κινητών με Windows Mobile της HTC (από την άλλη ξέρουμε ανθρώπους που θεωρούν θετικό στοιχείο την αξιοποίηση βασικών λειτουργιών του κινητού χωρίς να αγγίξουν την οθόνη). To μαύρο χρώμα τού πηγαίνει, πάντως, ενώ η ελαφρή καμπύλη στο κάτω μέρος του καθιστά τη χρήση των βασικών πλήκτρων σαφώς ευκολότερη.

Από πλευράς εξοπλισμού δεν έχει νόημα να... απαριθμήσουμε όσα μπορεί να βρει κανείς στο Web site της HTC ή της CosmOTE (είχαμε την ευκαιρία να δούμε την έκδοση αυτή και όχι της Vodafone). Αρκεί να σημειώσουμε πως όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητο να έχει ένα κινητό για να ανταγωνιστεί το iPhone είναι παρόντα, από την οθόνη αφής (ενός μόνο σημείου όμως) και τον ανιχνευτή προσανατολισμού, μέχρι την διασύνδεση 3G και Wi-Fi, το GPS, τη συμβατότητα με Bluetooth 2.0 και τη δυνατότητα εγκατάστασης ανεξάρτητων εφαρμογών. Το Magic έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το iPhone 3G - κάμερα των 3.2 megapixel... αλλά χωρίς flash, πράγμα που σημαίνει ότι υπολείπεται του νέου 3GS - και ένα μειονέκτημα, την έλλειψη standard θύρας 3.5 χιλιοστών για ακουστικά (πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσαρμογέας από miniUSB). Υπερέχει όμως σε κάτι άλλο: ενσωματώνει μόνο 512 ΜΒ εσωτερικής αποθηκευτικής μνήμης, δέχεται ωστόσο κάρτες microSD χωρητικότητας έως και 32 GB. Μακροπρόθεσμα, αυτό αποδεικνύεται σημαντικότερο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ