Honor 8X: επίσημο, με αξιώσεις κορυφής

Ξεχωριστή, πάνοπλη πρόταση στην μέση κατηγορία smartphones εν όψει Χριστουγέννων

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου στην Πράγα η Honor αποκάλυψε και επίσημα το smartphone με το οποίο θα επιδιώξει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα εν όψει εορταστικής περιόδου. Πρόκειται για το Honor 8X, ένα κινητό τηλέφωνο που φιλοδοξεί να προσφέρει σε εντυπωσιακό βαθμό όλα εκείνα που ενδιαφέρουν το κοινό σε ένα σύγχρονο μοντέλο - μεγάλη οθόνη, καλή κάμερα, ικανοποιητικές επιδόσεις, πολλά extra - αλλά σε κόστος που κινείται σε επίπεδο σημαντικά χαμηλότερο από το σύνηθες για τέτοιες συσκευές. Βάσει των όσων είδαμε, οι πιθανότητες που έχει να πετύχει τον στόχο του τον εμπορικό (και τον ευρύτερο της Honor για την αγορά μας) είναι μεγάλες, καθώς σαφέστατα ξεχωρίζει στην κατηγορία όπου τυπικά υπάγεται.

Το Honor 8X χαρακτηρίζεται από οθόνη... jumbo διαστάσεων, διαγωνίου 6.5 ιντσών και αναλογιών 19.5:9, η οποία όμως δεν καθιστά την συσκευή όσο μεγάλη ή δύσχρηστη θα περίμενε κανείς επειδή και "στενόμακρου" σχήματος είναι, και εξαιρετικά μικρού πλαισίου (το 91% της πρόσοψης του κινητού είναι οθόνη στην ουσία). Η ανάλυσή της είναι υψηλή και η χρωματική της απόδοση προσεγμένη. Η λειτουργία της συσκευής στηρίζεται σε επεξεργαστή λιγότερο ισχυρό π.χ. από τον αντίστοιχο των Honor 10 ή Honor Play, ο οποίος όμως παραμένει ταχύτατος κι επαρκέστατος για τα "απλά και καθημερινά". Υποβοηθάται από 4 GB μνήμης λειτουργίας, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του οικονομικότερου μοντέλου ανέρχεται στα 64 GB (υπάρχει και δεύτερο με 128 GB χωρίς μεγάλη χρηματική διαφορά).

Το καινούργιο κινητό της Honor κρατά, πάντως, πολλά από τα top χαρακτηριστικά των "μεγάλων αδελφών του" Honor 10 και Honor Play χάρις στην προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία στον τομέα του software. H κύρια κάμερα των 20 Megapixel, για παράδειγμα, συνοδεύεται μεν από δεύτερη μόνο για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου αλλά ελέγχεται από το ίδιο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μάς έχει δώσει τα ποιοτικά αποτελέσματα που συναντήσαμε στο Honor 10. Ο συνεπεξεργαστής γραφικών μπορεί να μην είναι της ίδιας δύναμης με αυτόν του Honor Play, μα υποστηρίζει κι αυτός την λειτουργία GPU Turbo που ομαλοποιεί την κίνηση σε games του Android που έχουν κάνει την σχετική πρόβλεψη. Ρουτίνες τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιούνται και από το λειτουργικό σύστημα της συσκευής για ασφαλή ταυτοποίηση και βελτιστοποίηση της χρήσης μπαταρίας (η χωρητικότητα της οποίας ανέρχεται στα γενναιόδωρα 3750 mAh).

Το Honor 8X έχει να επιδείξει και ουκ ολίγα δικά του αξιοπρόσεκτα στοιχεία, στα οποία θα αναφερθούμε λεπτομερώς σύντομα καθώς έχουμε ήδη στα χέρια μας την συσκευή για αξιολόγηση. Το σημαντικότερο στοιχείο που την χαρακτηρίζει, ωστόσο, και αξίζει ήδη υπογράμμισης δεν είναι άλλο από την τιμή πώλησής του: θα διατεθεί στο τέλος Οκτωβρίου και στην ελληνική αγορά - σε τόνους μαύρου και μπλε, καλαίσθητης διχρωμίας - αντί μόλις €299, κόστος απρόσμενα χαμηλό και στο όριο της πλέον εμπορικής τιμολογιακής ζώνης της ελληνικής αγοράς. Στην χώρα μας η διάθεση του Honor 8X θα γίνει αποκλειστικά μέσα από την αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και τα καταστήματα COSMOTE, οπότε το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πιθανότατα αυτό με το οποίο η Honor θα κινηθεί επιθετικότερα από ποτέ εν όψει Χριστουγέννων. Επανερχόμαστε με τις πρακτικές μας εντυπώσεις από την χρήση του και την ετυμηγορία μας γι' αυτό σε λίγες ημέρες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ