Για τους/τις... "Λεφτά, υπάρχουν"

Προτάσεις για δώρα από €800 έως... όσο!

E, ναι, καλό είναι να... μη μετριέται με χρήματα η αγάπη προφανώς! Αλλά για εκείνους κι εκείνες που δεν έχουν κανενός είδους "θέμα" οικονομικό, υπάρχουν πάντοτε δώρα που μπορούν να κάνουν στο "έτερον ήμισυ", πολύ ακριβότερα από αυτά που προτείναμε στις προηγούμενες κατηγορίες. Για να κρατήσουμε το αφιέρωμα σε... γήινα επίπεδα, πάντως, αποφύγαμε τις υπερβολές τύπου "προβολείς", "τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας" ή "σετ ηχείων επιπέδου studio". Επικεντρωθήκαμε σε δώρα που ναι μεν κοστίζουν, αλλά δεν χρειάζεται και... ανακαίνιση το σπίτι για να τα φιλοξενήσει κανείς! Να τα δούμε;

Για εκείνον που θέλει και μπορεί να κάνει ένα ακριβό δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στην καλή του, ένα... "σιγουράκι" είναι ασυζητητί το MacBook Air της Apple: ένα laptop πανέμορφο, ελαφρύ, ικανό για περίπου τα πάντα εκτός από gaming. Ξεκινά από τα €1400 περίπου για το εισαγωγικό μοντέλο 13 ιντσών και αγγίζει τα €2000 για το πληρέστερο. Το μοντέλο των 11 ιντσών δεν το προτείνουμε γιατί - με τόσο μικρή οθόνη και πληκτρολόγιο - γι' αληθινή "δουλειά" δεν κάνει επ' ουδενί, οπότε η κυρία θα προτιμήσει iPad. Και με το δίκιο της.

Αν πάλι η Βαλεντίνα δίνει σημασία στην ισχύ και στις δυνατότητες ενός καλού laptop και όχι τόσο στο βαρύτιμο brand της Apple, πάρα πολύ καλή επιλογή φορητού Η/Υ για "επαγγελματικές" αποστολές αποτελεί ο Spectre XT Pro της Hewlett-Packard στα €1100 - ενώ για περισσότερο... casual χρήση αλλά με επίσης εντυπωσιακό design, η HP προτείνει το Envy TouchSmart Ultrabook (με οθόνη αφής) στα ίδια χρήματα. Παραμένοντας δε στους Η/Υ, άλλες ιδέες για ακριβό δώρο στο θηλυκό "έτερον ήμισυ" ενός Βαλεντίνου περιλαμβάνουν τα μοντέλα "all-in-one", γραφείου μεν αλλά κομψοί δε: ο HP Omni 27-1200 στηρίζεται σε Windows 8 και κοστίζει €1300, ενώ ο εισαγωγικός iMac των 27 ιντσών ξεκινά από τα €2100.

Άλλα δώρα που ένας... άκρως γενναιόδωρος κύριος θα μπορούσε να κάνει στη Βαλεντίνα του - που να μην περιλαμβάνουν Swarovski και άλλα bling, παρακαλούμε αγνοήστε τα μαζί μας! - θα μπορούσαν να είναι ένα κορυφαίο μα συμπαγές ηχοσύστημα δωματίου όπως το Denon F109N (€999), αλλά και μια πάρα πολύ καλή ψηφιακή φωτογραφική DSLR, όπως π.χ. η Nikon D300S με ικανό φακό στα €2000 (ελπίζουμε η κυρία να έχει έφεση στη φωτογραφία και χώρο στις αποσκευές της).

Για εκείνη, από την άλλη, που θέλει επίσης να κάνει στο Βαλεντίνο της ένα ακριβό δώρο και θέλει να είναι βέβαιη πως αυτός θα το χαρεί δεόντως, ένα καινούργιο MacBook Pro - με την κορυφαία οθόνη της αγοράς αυτή τη στιγμή και άφθονη δύναμη - είναι επίσης "ασφαλής" επιλογή. Ξεκινά από τα €2450 για το απλούστερο μοντέλο και μπορεί να πλησιάσει τα... €4000 στο πληρέστερα εξοπλισμένο. Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στην ακριβή επιλογή ενός MacBook Pro, πάντως, είναι αυτόν τον καιρό το Envy Χ2 της HP: αυτό είναι και tablet, και laptop ταυτόχρονα, ώστε να χρησιμοποιείται με την ίδια άνεση σε διαφορετικά "σενάρια" και περιβάλλοντα. Ευτυχώς, δεν έχει και... διπλάσιο κόστος (€999)!



Τέλος, δεν γνωρίζουμε κανέναν Βαλεντίνο - με αγάπη στην τεχνολογία και... ακριβό γούστο - που θα έλεγε όχι σε μία κορυφαία ψηφιακή φωτογραφική που συλλαμβάνει όχι μόνο εξαιρετικά στιγμιότυπα, αλλά και video υψηλής ευκρίνειας με την ίδια άνεση. Εδώ "δεν υπάρχει ταβάνι" στα κόστη, όμως οι επιλογές που ξεχωρίζουν πριν... εκτοξευθούμε στη στρατόσφαιρα είναι οι Nikon D800 (με εισαγωγικό φακό κοντά στα €2800) και Canon 5D Mark III (με τον καλύτερο φακό στα €500 παραπάνω περίπου). Για μερακλήδες Βαλεντίνους!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ