Για το 2013 αναβάλλεται η... νίκη

Μήνες μακριά η αίτηση απόσυρσης συσκευών της Samsung από την Apple

Σε μία εξέλιξη που, ομολογουμένως, ούτε η ίδια η Samsung (και σίγουρα όχι η Apple...) περίμενε να προκύψει μετά από το πόρισμα της πολύκροτης νομικής σύγκρουσης, η δικαστής Lucy Koh παρέπεμψε το πρακτικό τμήμα της διαδικασίας στις... καλένδες του Δεκέμβρη! Συγκεκριμένα: ούτε λίγο ούτε πολύ, η - όντως πολυάσχολη - αμερικανίδα δικαστής όρισε την... 6η Δεκεμβρίου ως τη νωρίτερη ημερομηνία κατά την οποία η Apple θα μπορέσει να αιτηθεί την απόσυρση από την αγορά όλων των κινητών τηλεφώνων της Samsung που η απόφαση ανέδειξε πως αντέγραψαν χαρακτηριστικά στοιχεία του iPhone.

Μιλάμε, με άλλα λόγια, για τρεις και πλέον μήνες ακόμη κατά τους οποίους η Samsung όχι μόνο μπορεί να συνεχίσει να πωλεί τις επίμαχες συσκευές, αλλά και να δρομολογήσει με τη δική της διακριτική ευχέρεια τη βαθμιαία απόσυρση των μοντέλων αυτών. Τα δύο Galaxy S, για παράδειγμα, τα οποία είχαν αποδειχθεί για τη Samsung αρκετά επιτυχημένα ώστε να φέρουν την όλη κατάσταση στα δικαστήρια, θα έχουν ως τότε πλήρως αντικατασταθεί από το Galaxy S3, το οποίο δεν κρίθηκε "ένοχο". Άλλα μοντέλα από τα υπόλοιπα επίμαχα οκτώ θα ολοκληρώσουν επίσης την εμπορική τους πορεία ως το τέλος του χρόνου. Και για όσα αυτό δεν θα ισχύσει, μάλλον... καλό 2013, αφού η Samsung διατηρεί το δικαίωμα έφεσης μετά και από την αίτηση απόσυρσης της Apple!

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, φαίνεται πως η κατάσταση διαμορφώνεται όπως την είχαμε εκτιμήσει: ο αντίκτυπος της δικαστικής ήττας της Samsung σχετίζεται περισσότερο με το δημόσιο πρόσωπο της εταιρείας (και το μεγάλο χρηματικό πρόστιμο βέβαια), παρά με μεγάλες εμπορικές απώλειες. Είτε θεωρεί κανείς τη νίκη της Apple δίκαιη είτε όχι - τη δική μας άποψη γι' αυτό την έχουμε καταθέσει ήδη - δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει το γεγονός ότι η πρώτη αποδεικνύεται μικρής πρακτικής αξίας τελικά. Θα επιδιώξει στο μεσοδιάστημα η Apple και την αντίστοιχη "νίκη" όσον αφορά στα tablet; Για τα iPad και τα Galaxy Tab της Samsung, ας μην ξεχνάμε, κάποιες διαδικασίες σχετικές με το μοντέλο των 10.1 ιντσών έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ