Για εκείνον, "Κάτι συμβολικό"

Ιδέες για δώρα με κόστος έως €149

Για τις κυρίες που αναζητούν ένα καλό αλλά προσιτό tech-δώρο για τον Βαλεντίνο τους, μικρή συμβουλή: οι άντρες που έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία τείνουν να είναι περισσότερο πρακτικοί, με την έννοια πως εκτιμούν σε μεγαλύτερο βαθμό το τί μπορεί να κάνει μια συσκευή γι' αυτούς, παρά το πόσο όμορφη δείχνει ή τί εικαστική αξία έχει σε ένα χώρο (και μη τούς ζητήσετε να φορτίζουν συχνά περισσότερες συσκευές από το κινητό τους... δεν πρόκειται!). Παραμένοντας λοιπόν στο "ψυχολογικό όριο" των €149, θα προτείναμε διαφορετικά πράγματα για τους κυρίους. Ορίστε ιδέες για μερικά.

Ο Βαλεντίνος, ειδικά αν τυγχάνει να χρησιμοποιεί υπολογιστές για τη δουλειά του, είναι πιθανό να έχει προσωπικό ή εταιρικό laptop που μεταφέρει και χρησιμοποιεί σε πιο πολλούς από έναν χώρους. Για το γραφείο... δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, για το σπίτι ωστόσο ένα stand που τοποθετεί το laptop σε καλύτερη, περισσότερο ξεκούραστη θέση - είτε σε επίπεδη επιφάνεια είτε στα πόδια του χρήστη - είναι σαφώς εκτιμητέο. Προτείνουμε είτε κάτι "απλό" όπως το CoolerMaster ErgoStand Basic (€35), είτε το Akasa Everest (€50) ή το Logitech N700 (€69).

Άλλο ενδιαφέρον και πάντα χρήσιμο δώρο σε αυτήν την ζώνη τιμής αφορά κάτι που... πάντα χρειάζεται: τον αποθηκευτικό χώρο. Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι έχουν γίνει περισσότερο ευρύχωροι και ταχύτεροι τα τελευταία χρόνια, προτείνουμε λοιπόν έναν Western Digital MyBook Essential των 2TB (αν δεν προβλέπεται να τον μετακινεί πολύ) στα €110 ή έναν πάνλεπτο Seagate Slim των 500 GB στα €95 (αν προβλέπεται). Σχετικό δώρο είναι κι αυτό ενός αξιοπρεπούς media player - ώστε να βλέπετε ταινίες ή σειρές που... εχμ, ο καλός σας κατά τύχη βρήκε στο Internet (sic), χωρίς να συνδέει κάθε φορά το laptop στην τηλεόραση. Εδώ υπάρχουν διάφορες φθηνές επιλογές, αλλά από τις no-name προτιμούμε ένα Crystal Audio MediaMatchBox 2 (€70) ή ένα Western Digital TV Live (€99).

Καλό, "προσωπικό" δώρο για έναν Βαλεντίνο με έφεση στην τεχνολογία κι αγάπη στη μουσική, είναι και ένα ζευγάρι ποιοτικά ακουστικά. Αυτόν τον καιρό "τραβάμε γραμμή" στα (όχι λιγότερο από) €60 με τα Sony MDRZX600 και "ψηφίζουμε" AKG K240 II στα €120 για χρήση μέσα στο σπίτι, ενώ για χρήση "εκεί έξω" προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα Sennheiser IE60 (€120) ή τα Shure SE210 (€129).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ