Διαθέσιμη η έκδοση 4.1 του iOS

Για σχεδόν όλα τα iPhone. Οι εντυπώσεις μας.

Όπως ακριβώς υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Apple διέθεσε αργά χθες την νέα αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone 4, 3GS και 3G, καθώς και για τα iPod Touch δεύτερης και τρίτης γενιάς. Το iOS 4.1 προσθέτει κάποιες νέες λειτουργίες στις ήδη πολυάριθμες δυνατότητες του νέου iPhone 4, υπόσχεται όμως να διορθώσει και κάποια κακώς κείμενα ή μικροπροβλήματα. Το σημαντικότερο ίσως - καθώς αφορά σε πάρα, μα πάρα πολλούς καταναλωτές; Υπόσχεται να βελτιώσει την κατάσταση με τις κακές επιδόσεις του iOS 4 στα iPhone 3G τα οποία - όντας χαμηλότερων τεχνικών προδιαγραφών σε σχέση με τα 3GS και 4 - αντιμετώπιζαν ολοφάνερο πρόβλημα με το εμπλουτισμένο λειτουργικό της Apple.

Στο σημαντικότερο, λοιπόν. Ναι, το νέο firmware update δείχνει να έχει βελτιώσει την αίσθηση της χρήσης του iOS 4 στο iPhone 3G σε σχέση με το πιο πρόσφατο 4.02. Μετά από σχεδόν 12 ώρες δοκιμών, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι διαδικασίες που μάς εκνεύριζαν πάρα πολύ μέχρι χθες, όπως η εισαγωγή κειμένου σε mail και SMS ή η μετακίνηση σε χάρτες του Google Maps, είναι ομαλότερες τώρα. Η εκτέλεση των εφαρμογών και η μετακίνηση στις πολυάριθμες οθόνες και groups με apps δεν χρειάζεται τον ίδιο χρόνο. Και η όλη ανταπόκριση του 3G στις εντολές του χρήστη δεν είναι μεν... ακαριαία, είναι όμως ικανοποιητική πλέον.

Εχοντας πει τα παραπάνω, ωστόσο, οφείλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε ότι το iOS 4.1 δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο "σβέλτο" και άνετο όσο το iOS 3.1.3 στο iPhone 3G. Eίναι φυσιολογικό, καθώς το μοντέλο αυτό είναι κατά 30% βραδύτερο και έχει τη μισή μνήμη από αυτή του 3GS (για το iPhone 4 δεν κάνουμε καν λόγο), γεγονός που κανενός είδους... μαγικός προγραμματισμός δεν μπορεί ν' αναιρέσει. Απλώς, να. Αφού δεν ήταν ποτέ σχεδιασμένο για iPhone 3G το iOS 4, γιατί - πέραν - να μην περιόριζε τη διάθεσή του στα κινητά που μπορούν να το αξιοποιήσουν; Επί της ουσίας, το iOS 4 δεν προσφέρει στους κατόχους iPhone 3G κάτι αληθινά αξιόλογο, οπότε...

Από τα όσα αξιόλογα προσφέρει το iOS 4.1 στα μοντέλα iPhone που το αξιοποιούν σωστά, ξεχωρίζει το Game Center: αυτό οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να σκέφτονται ως κάτι αντίστοιχο του Xbox Live, αλλά γι' αυτά τα κινητά. Το Game Center δεν υποστηρίζεται στο iPhone 3G, τις εντυπώσεις μας ωστόσο από τη χρήση του στο iPhone 4 μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο - και είναι άκρως ενδιαφέρουσες, όντας σαφώς θετικές. Εν αναμονή του iOS 4.2, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ