COSMOTE: αμέτρητο streaming, σταθερό κόστος

Νέο πρόγραμμα χρήσης δίχως ογκοχρέωση για εικόνα και ήχο από δημοφιλείς υπηρεσίες, προσιτό

Ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους και όσες θέλουν να απολαμβάνουν μουσική και video με το smartphone τους οπουδήποτε αλλά, μέχρι σήμερα, δεν το έκαναν λόγω του αυξημένου κόστους της σχετικής ογκοχρέωσης δεδομένων, ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η COSMOTE. Με το καινούργιο πακέτο χρήσης PLAY NOW UNLIMITED οι πελάτες της COSMOTE θα έχουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, τη δυνατότητα να βλέπουν παρακολουθούν μέσω του δικτύου 4G/4G+ της εταιρείας online video, ταινίες, σειρές, αθλητικούς αγώνες κ.α. ή να ακούν την αγαπημένη τους Δικτυακή μουσική χωρίς να καταναλώνουν τα MB δεδομένων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που ήδη χρησιμοποιούν.

Πράγματι: όλοι οι πελάτες συμβολαίου (ιδιώτες και επαγγελματίες), καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής της COSMOTE με το νέο πακέτο PLAY NOW UNLIMITED - παρέχεται από 20€/μήνα σε τιμή προσφοράς μόνο με 15€/μήνα έως το τέλος Οκτωβρίου - έχουν στο κινητό τους τη δυνατότητα:

- να βλέπουν, χωρίς περιορισμούς στον όγκο των δεδομένων που καταναλώνονται, υλικό από τους μεγαλύτερους παρόχους Δικτυαακού video streaming παγκοσμίως, όπως το YouTube, το Amazon Prime, το Netflix και το Mubi, αλλά και τηλεόραση στην Ελλάδα μέσα από την COSMOTE TV και την υπηρεσία GO.

- να ακούν, και πάλι χωρίς περιορισμούς στα δεδομένα που καταναλώνονται, την αγαπημένη τους μουσική μέσα από το Spotify, το Apple Music, το Deezer και το Tidal.

Από την ανάγνωση των όρων χρήσης που αναφέρει η COSMOTE για το PLAY NOW UNLIMITED προκύπτει πως... όντως δεν υπάρχει ο γνωστός "κόφτης" της "πολιτικής ορθής χρήσης" που εφαρμόζεται από πολλές άλλες εταιρείες κατά την κατανάλωση μεγάλου όγκου δεδομένων μέσα από δίκτυα τηλεφωνίας 4G/LTE: μέσα στην Ελλάδα όσα δεδομένα εικόνας και ήχου και αν χρησιμοποιήσει ο χρήστης, δεν θα τα πληρώσει αν προέρχονται από τις προαναφερθείσες Δικτυακές υπηρεσίες (για χρήση μέσω roaming στο εξωτερικό υπάρχει όριο στα 3.2 GB δωρεάν κατανάλωσης).

Ένας περιορισμός άξιος λόγου είναι αυτός της ανάλυσης του video (ορίζεται στις 480 γραμμές ανεξαρτήτως προέλευσης), αν και αυτός μπορεί να απενεργοποιηθεί προσωρινά (αλλά η θέασή του στην συνέχεια αφαιρείται από τα ΜΒ δεδομένων του προγράμματος που αξιοποιεί ο χρήστης). Υπάρχει επίσης το ίδιο προαπαιτούμενο με την υπηρεσία Vodafone Pass για την φθηνή χρήση κοινωνικών δικτύων: η ήδη ύπαρξη δηλαδή δεδομένων προς κατανάλωση στο πρόγραμμα του χρήστη, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούνται από το νέο πακέτο της COSMOTE.

Τα €15 μηνιαίως, τα οποία προστίθενται στο κόστος του προγράμματος χρήσης κάθε πελάτη του δικτύου της COSMOTE, αρχικά δεν ακούγονται λίγα - στην πραγματικότητα όμως είναι... πάρα πολύ λίγα για όσους και όσες όντως παρακολουθούν συχνά clips από το YouTube, θέλουν να παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες ή επεισόδια τηλεοπτικών σειρών ή π.χ. χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε όλες τους τις playlists του Spotify "εκεί έξω". Το κόστος της διαμεταφοράς (streaming) αυτών σε καθημερινή βάση θα ήταν σε "κανονικές συνθήκες" - εκτός προγράμματος PLAY NOW UNLIMITED δηλαδή - υπερπολλαπλάσιου κόστους.

Η εταιρεία υπόσχεται να εμπλουτίζει με την πάροδο του χρόνου την λίστα των παρόχων με τους οποίους συνεργάζεται για απεριόριστη στην κατανάλωση MB με ροή μουσικής και video. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η COSMOTE είχε ήδη κάνει μία σημαντική κίνηση ώστε να καταστήσει την χρήση mobile Internet πολύ περισσότερο θελκτική και προσιτή στο κοινό, με τα οικονομικά πακέτα COSMOTE GIGA NOW που παρέχουν στους συνδρομητές της περισσότερο όγκο δεδομένων προς κατανάλωση φθηνά και όποτε τα χρειάζονται. Αυτή είναι η δεύτερη. Αν υπάρχει και τρίτη φέτος, θα πρέπει να είναι κάτι... άκρως εντυπωσιακό για να επισκιάσει τις προηγούμενες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ