
«Fatto a Mano» είναι το όνομα του πιο… φυσικού παγωτατζίδικου της πόλης, το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι (Βάρναλη 21). Στα ιταλικά σηµαίνει χειροποίητο και ακριβώς έτσι ο Γιάννης Νύκταρης ετοιμάζει καθημερινά παγωτά από ολόφρεσκα φρούτα εποχής, χωρίς καθόλου πρόσθετα και βελτιωτικά. Σορμπέ σύκο, ανανά, φράουλα, πεπόνι, λεμόνι με βασιλικό, μάνγκο, ροδάκινο, ρόδι, μανταρίνι... Ως φόρο τιμής στην Κρήτη, από την οποία και κατάγεται, φτιάχνει παγωτό ρακόμελο αλλά και παγωτό με ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι. Θα βρείτε ακόμη παγωτό με κρόκο Κοζάνης και καραμελωμένα καρύδια αλλά και με μαστίχα Χίου και λεμόνι.