Έρχεται 24ωρη λειτουργία του Μετρό;

Το ενδεχόμενο να λειτουργεί το Μετρό της Αθήνας όλο το 24ωρο συγκεκριμένες μέρες εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών, με στόχο τη διευκόλυνση της νυχτερινής μετακίνησης και την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας.

Σταθμός μετρό 'Μανιάτικα' © Λεωνίδας Τούμπανος

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και της αστικής κινητικότητας κινείται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξή του στο OPEN. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρόταση για 24ωρη λειτουργία του Μετρό τα Σάββατα, αλλά και αντίστοιχη επέκταση της λειτουργίας του Τραμ στην παραλιακή ζώνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

24ωρο Μετρό

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κυρανάκης, έχει ζητήσει εδώ και τέσσερις εβδομάδες από τη ΣΤΑΣΥ – την εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο Μετρό και Τραμ – να μελετήσει τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επέκτασης του ωραρίου. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει, εφόσον εγκριθεί, πιλοτικά τα Σάββατα, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις Παρασκευές, ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τα επιχειρησιακά δεδομένα.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προσέλκυσης περισσότερων πολιτών στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που η νυχτερινή διασκέδαση κορυφώνεται. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Βερολίνο και η Μαδρίτη, όπου η 24ωρη λειτουργία σε συγκεκριμένες γραμμές ενισχύει την ασφάλεια και μειώνει την ανάγκη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επέκταση ωραρίου και στο Τραμ

Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι έχει ζητήσει τη λειτουργία του Τραμ καθ’ όλο το 24ωρο τους καλοκαιρινούς μήνες, με έμφαση στην παραλιακή ζώνη. Το μέτρο αυτό θα εξυπηρετήσει τόσο τους τουρίστες όσο και τους κατοίκους που επιλέγουν τις παραλίες της Αττικής για αναψυχή. Η δυνατότητα συνεχούς μετακίνησης στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, ιδίως τις νύχτες του καλοκαιριού, αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και την τουριστική εμπειρία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι αλλάζει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Το έργο αναστήλωσης του μνημείου προχωράει με δραστικές παρεμβάσεις, με στόχο τη μέγιστη μορφολογική και λειτουργική αξιοποίησή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/03/2026

3 προτάσεις για ανοιξιάτικη βόλτα στην Αθήνα

Όσες βόλτες και να έχετε κάνει στην Αθήνα, πάντα υπάρχει χώρος για να την περπατήσετε λίγες (ή και πολλές) φορές ακόμη!

Πάσχα 2026: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Σε ισχύ τίθεται από τις 2 Απριλίου το εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα, ενόψει του φετινού Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Βιβλιοπαρουσίαση, εκθέσεις, μουσική και προβολή ταινίας

Ό,τι μπορείς να απολαύσεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα.

Όλα όσα θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Αποχαιρετούμε σιγά-σιγά τον Μάρτιο και υποδεχόμαστε τον Απρίλιο με μια ατζέντα γεμάτη εκδηλώσεις.

Σήμερα το οfficial opening της Cava Nektar Kifisia

Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια της Cava Nektar, ο Δήμαρχος Κηφισιάς θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου εμπορικού κέντρου Dia Center.

Τι σημαίνει η φράση "χαιρέτα μου τον πλάτανο" και πώς συνδέεται με ένα αξιοθέατο της Αθήνας

Ένα σκοτεινό κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής ιστορίας που συναντάς στην οδό Αιόλου και μια φράση που χρησιμοποιείς χωρίς να ξέρεις την μακάβρια προέλευσή της.