Αθηνόραμα Summer in the City: Τα must-do του αθηναϊκού καλοκαιριού

Στις σελίδες του Αθηνόραμα Summer in the City που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα την Πέμπτη 11/6 θα ανακαλύψετε τις πιο ξεχωριστές στιγμές του καλοκαιριού στην πόλη.

Αθηνόραμα Summer in the City: Τα must-do του αθηναϊκού καλοκαιριού

Στις σελίδες του Αθηνόραμα Summer in the City που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα την Πέμπτη 11/6 θα ανακαλύψετε τις πιο ξεχωριστές στιγμές του καλοκαιριού στην πόλη για να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα για τις εβδομάδες που έρχονται.

Αθηνόραμα Summer in the City: Τα must-do του αθηναϊκού καλοκαιριού - εικόνα 1

Η Αθήνα είναι φρούτο με πάθος! Με το παγωτό να λιώνει στο χέρι –που λέει και το τραγούδι– διασχίζουμε την Ερμού προς το Μοναστηράκι, ανεβαίνουμε σε μια πανέμορφη ταράτσα και απολαμβάνουμε μια μοναδική στον κόσμο θέα –την Ακρόπολη φυσικά– πίνοντας κοκτέιλ και μπίρες. Κατεβαίνουμε από το Γκάζι για ένα ελληνικό live στην Τεχνόπολη ή μια χορευτική peformance του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260. Πιάνουμε πρώτη θέση γρασίδι στον κήπο του Μεγάρου για τα πιο φευγάτα ποπ τραγούδια.

Και, βέβαια, έχουμε το προνόμιο της εμπειρίας ν’ ακούμε μουσική και να βλέπουμε παραστάσεις σε ένα θέατρο-μνημείο όπως το Ηρώδειο. Παίρνουμε την παραλιακή και συνδυάζουμε μπάνιο, θαλάσσια σπορ, ουζάκι, προχωρημένες γεύσεις και χαλάρωση σε μια από τις οργανωμένες παραλίες του Σαρωνικού. Μπαίνουμε σε all day clubbing mood σε ένα από τα beach bars της αττικής ριβιέρας για χορό και βουτιές εναλλάξ.

Συνεχίζουμε προς Σούνιο και βρίσκουμε κρυμμένους παραδείσους για πριβέ καταστάσεις. Μένουμε στην ακτογραμμή μέχρι το βράδυ για μια καινούργια ταινία σε θερινό by the sea ή όμορφες ατμοσφαιρικές μελωδίες στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Κλείνουμε τραπέζι σε κήπο, σε βεράντα ή δίπλα στο κύμα και δοκιμάζουμε υπέροχες καλοκαιρινές γεύσεις, είτε γαστρονομικές δημιουργίες, είτε ξεχωριστή ελληνική κουζίνα, είτε casual πιάτα με άποψη.

Κάνουμε κοντινές εκδρομές για κατασκήνωση ή ροκ φεστιβάλ. Και, ως κορύφωση, πάντα υπάρχει μια πίστα για ν’ ανάψει το κέφι. Ή, φυσικά, ένα από τα all time classic κλαμπ της παραλιακής.

Είναι μερικές μόνο στιγμές από το έργο «προσεχώς» που λέγεται «αθηναϊκό καλοκαίρι» και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές σε άπειρες εκδοχές: θεαματικές, δροσερές, μεθυστικές, νόστιμες, ονειρικές. Στις σελίδες του Αθηνόραμα Summer in the City που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα την Πέμπτη 11/6 θα τις ανακαλύψετε μία προς μία και με αυτές θα φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα για τις εβδομάδες που έρχονται και για τις… διακοπές πριν και μετά τις διακοπές.

Από εμάς παίρνετε την ουσία –τη μαγεία δηλαδή του να γεύεσαι την πόλη με πάθος, σαν λαχταριστό καλοκαιρινό φρούτο– και την πληροφορία: οι λεκέδες από κόκκινο σταφύλι βγαίνουν πιο εύκολα αν τρίψετε το ύφασμα με λεμόνι και το αφήσετε στον ήλιο πριν το πλύνετε. Αλλά γιατί να βγουν;

Καλό αθηναϊκό καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
11/05/2024

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.