Τι συμβαίνει όταν ερωτευόμαστε; Η απάντηση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Έκθεση του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Ιδρύματος Ευγενίδου ντύνεται στα χρώματα του έρωτα με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η χημεία του έρωτα: Εσύ τι νιώθεις;".

Η χημεία του έρωτα

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει όταν ερωτευόμαστε; Η καρδιά σου χτυπά πιο δυνατά όταν βλέπεις κάποιον που σου αρέσει; Γιατί νιώθεις "πεταλούδες" στο στομάχι; Για δύο μοναδικά Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου, η Έκθεση του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Ιδρύματος Ευγενίδου ντύνεται στα χρώματα του έρωτα με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η χημεία του έρωτα: Εσύ τι νιώθεις;". Κάποια από τα διαδραστικά εκθέματά της αφιερώνονται στην επιστήμη της αγάπης και σου επιτρέπουν να ανακαλύψεις ποιες είναι οι ορμόνες του έρωτα και πώς επηρεάζουν το σώμα και τη διάθεσή σου.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Σάββατο & Κυριακή 8-9 και 15-16/2
  • 12:00-15:00 & 16:00-18:00
  • Ηλικίες: 10+

Τι μας περιμένει στην έκθεση;

 Η… ανατομία της αγάπης
Μάθε πώς οι ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη "σκηνοθετούν" τα συναισθήματα της αγάπης.

Φτιάχνοντας ένα "μείγμα αγάπης"
Πάρε μέρος σε ένα διασκεδαστικό πείραμα, ανάμειξε διαφορετικά χρώματα που συμβολίζουν τις ορμόνες και δες τι τύπος αγάπης σε χαρακτηρίζει!

Η επιστήμη του έρωτα
Ανακάλυψε τι σου συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένος και μάθε γιατί ο έρωτας μοιάζει με... εθισμό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Μάιο

Δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, που συνδυάζουν τέχνη, παιχνίδι και μάθηση, και προσκαλούν τους μικρούς συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τον κόσμο με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/04/2025

3 πράγματα να κάνεις με τα παιδιά αυτήν την εβδομάδα (28/4-4/5)

Περάστε την Πρωτομαγιά με τα παιδιά στο ΚΠΙΣΝ και το ΣΚ σας στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Στη Σαντορίνη υπάρχει (και) ένα πανέμορφο παιδικό βιβλιοπωλείο

Ένας χώρος αφιερωμένος στο παιδικό βιβλίο και το δημιουργικό παιχνίδι.

Η παράσταση "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει" ταξιδεύει

Το μαγευτικό μουσικοθεατρικό ταξίδι "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει" του Νίκου Κυπουργού συνεχίζεται. Η επιτυχημένη παράσταση της Εναλλακτικής Λυρικής ταξιδεύει για τα Δωδεκάνησα.

Μικροί αναγνώστες, αυτά τα βιβλία από τη Διόπτρα είναι για εσάς

Τέσσερα νέα παιδικά βιβλία κυκλοφορούν αύριο, 24/4, από τον εκδοτικό οίκο, για ηλικίες από 3 ετών έως και 9+.

"Μισώ-λατρεύω τα βιβλία": Ένα δημιουργικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας γεμάτο φαντασία και περιπέτεια

Στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία των βιβλίων μέσα από ένα διασκεδαστικό εργαστήριο.

"Το Αρχείο… αλλιώς": Ένα εργαστήρι για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Μια συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών A(r)CT.