"Ι-δανικά όνειρα": Το αγαπημένο παραμύθι της Νικολέττας Λέκκα σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόνης

Ένα παραμύθι για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας με τη σπάνια συμμετοχή του ηθοποιού Γιώργου Κωνσταντίνου που χαρίζει τη φωνή του σε ένα ρόλο-έκπληξη.

Ι-δανικά όνειρα Κατερίνα Καμπίτη©

Μια ιστορία για τη δύναμη που έχει μέσα του κάθε παιδί, τη δύναμη να ονειρευτεί, να επιλέξει και να μοιραστεί, υπογράφει η Νικολέττα Λέκκα στο αγαπημένο παραμύθι "Ι-δανικά όνειρα", που ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη από 17/11. Μια ομάδα ταλαντούχων συντελεστών μάς ταξιδεύει σε περιπέτειες μοναδικές, υπενθυμίσεις πολύτιμες και υποσχέσεις από καρδιάς. Το ταξίδι, απρόσμενο και συναρπαστικό, κάνει κύκλους όπως η ίδια η ζωή.

Ένα μικρό και ταξιδιάρικο σύννεφο θέλει να γίνει ένα με τη γη, να γίνει κάτι νέο, κάτι πιο μεγάλο. Συντροφιά του, από μακριά, το κορίτσι που μένει στο κόκκινο σπίτι, δίπλα στην πιο όμορφη παραλία. Το κορίτσι μαθαίνει στο Μικρό Σύννεφο τα μαθηματικά της ψυχής: ότι "στη ζωή όσο δίνεις, θα ’χεις". Κάποια στιγμή έρχεται το κάλεσμα που θα φέρει το Μικρό Σύννεφο κοντά σε όσα λαχταράει. Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, σε μια σπάνια συμμετοχή, ακούγεται στον ηχητικό ρόλο του Σοφού Σύννεφου, του μέντορα ο οποίος με σοφία και καλοσύνη καθοδηγεί τον νεαρό ήρωα, που αναζητεί τα όνειρά του. 

Ι-δανικά όνειρα
Κατερίνα Καμπίτη©

Αεράκια-άρχοντες, κύματα-θεριά, βροχούλες-ξυπνητήρια, νύχτες γεμάτες υποσχέσεις, αδίστακτοι πειρατές και δελφίνια μαγικά, θα γίνουν σκαλοπάτια για να φτάσει το Μικρό Σύννεφο να ζήσει τη μεγάλη περιπέτεια που ονειρευόταν από την αρχή. Ή μήπως όχι; Και ποια είναι η αρχή; Και πού είναι το τέλος; Κι αν μέσα στον κύκλο της ζωής όλα αλλάζουν και αρχίζουν ξανά; Ίσως μένουν τελικά μόνο τα όνειρα που θα μοιραστείς με όσους αγαπάς. Γιατί έτσι γίνονται τα όνειρα από δανεικά, ιδανικά! 

Στην παράσταση "Ι-δανικά όνειρα", η Νικολέττα Λέκκα υπογράφει το κείμενο, τη διασκευή και τους στίχους, με τον χαρακτηριστικό της λόγο, που κάνει τον θεατή κοινωνό σε μια διαδρομή γεμάτη ψυχή. Σε μια εποχή που όλα φαίνονται μονόχρωμα, με την καθημερινότητα να μας πιέζει και συχνά να μας προσπερνά, η συγγραφέας θέλει με το έργο αυτό να πει σε κάθε παιδί ότι στη ζωή έχουμε πάντα επιλογές, ότι η καλοσύνη του είναι η δύναμή του, ότι όταν αγαπάς, το "αλλού" δεν είναι ποτέ μακριά.

Ο Θοδωρής Γκόνης, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες και συγγραφείς, για πρώτη φορά αναλαμβάνει να φέρει στη σκηνή ένα έργο για παιδιά. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγησή του, τέσσερις νέες ηθοποιοί, η Ρωξάνη Καρφή, η Χριστίνα Χαλκιά, η Δανάη Τσιρώνη και η Ελένη Τσιναρέλη συνθέτουν μια μοναδική χορογραφία εναλλαγής ρόλων με τρόπο αέρινο που καθηλώνει. 

Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Χρίστος Θεοδώρου, χτίζοντας διαδρομές προς την καρδιά. Η Ματίνα Μέγκλα, δημιουργεί τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης μεταμορφώνοντας με τρόπο συναρπαστικό μια ομάδα νέων ανθρώπων σε σύννεφα, ήρωες, παιδιά και κύματα.  

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Τα "Ι-δανικά Όνειρα" εγκαινιάζουν την παιδική σκηνή στο θέατρο Ελέρ της Ελένης Ερήμου. Η παράσταση είναι η πρώτη παραγωγή του Να Μου Γελάς. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ι-δανικά όνειρα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο παραμύθι, η παράσταση παρασύρει τα παιδιά του δημοτικού σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με ένα μικρό σύννεφο, μιλώντας για τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, να ονειρεύονται, να επιλέγουν και να μοιράζονται. Ένα μικρό και ταξιδιάρικο σύννεφο θέλει να γίνει ένα με τη γη, να γίνει κάτι νέο, κάτι πιο μεγάλο. Συντροφιά του, από μακριά, το κορίτσι που μένει στο κόκκινο σπίτι, δίπλα στην πιο όμορφη παραλία. Το κορίτσι μαθαίνει στο Μικρό Σύννεφο τα μαθηματικά της ψυχής: ότι «στη ζωή όσο δίνεις, θα ’χεις». Κάποια στιγμή έρχεται το κάλεσμα που θα φέρει το Μικρό Σύννεφο κοντά σε όσα λαχταράει. Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, σε μια σπάνια συμμετοχή, ακούγεται στον ηχητικό ρόλο του Σοφού Σύννεφου, του μέντορα ο οποίος με σοφία και καλοσύνη καθοδηγεί τον νεαρό ήρωα, που αναζητεί τα όνειρά του.

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

10o Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου

Μουσικές, θεατρικά, σαπουνόφουσκες, παιχνίδια και παιδικά γέλια θα κατακλύσουν τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο 16 Μαΐου, καθώς το Bobos Arts Festival γιορτάζει δέκα χρόνια δημιουργίας με μια ολοήμερη γιορτή τέχνης και φαντασίας για όλη την οικογένεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2026

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή την έκθεση Jeff Koons: "Αφροδίτη" του Lespugue, παρατηρούν, πειραματίζονται και εκφράζονται μέσα από τη γλυπτική, το σχέδιο, την αφήγηση, τον ήχο και την κίνηση.

Η ρομποτική μπαίνει σε δράση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στη RoboXperience, οι επισκέπτες πειραματίζονται, παίρνουν αποφάσεις και γίνονται χειριστές και "εκπαιδευτές" ρομπότ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Ηχορροές: AI και διαδραστική μουσική για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Μέσα από το πρίσμα του ΑΙ και μπαίνοντας σε ένα πολυαισθητηριακό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες ξεκλειδώνουν με τα κλειδιά της μουσικής μαγικούς κόσμους.

15 χρόνια θερινού Καραγκιόζη στον Φλοίσβο

Ο μπερντές ανάβει δίπλα στο κύμα και ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα μας καλεί στο εξοχικό του! Για 15ο καλοκαίρι, το Πάρκο Φλοίσβου γεμίζει γέλιο, ατάκες και σκιές, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ονειρεμένες βραδιές.

Η καρδιά της τέχνης και του παιχνιδιού χτυπά στο The Summer Art Project του Plakas Kiddie Academy στη Νέα Σμύρνη

Ένα (άχαστο) δημιουργικό summer camp εικαστικών για παιδιά Δημοτικού διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

"Οι Θεοί του Ολύμπου και η Γέννηση του Κόσμου": Η μεγάλη επιτυχία της Κάρμεν Ρουγγέρη ρίχνει αυλαία με μια τελευταία επετειακή παράσταση

Η υπερπαραγωγή, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από μικρούς και μεγάλους θεατές και μετέτρεψε τη σκηνή σε έναν ζωντανό Όλυμπο ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Christmas Theater