Η Συντεχνία του Γέλιου αναβιώνει την εμβληματική παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης" τη νέα θεατρική σεζόν

Η ξεχωριστή ομάδα νεανικού θεάτρου επιστρέφει με ένα αγαπημένο έργο, ενώ επαναλαμβάνονται και οι sold out παραστάσεις της "Είμαστε Πάτσι" και "Ο Μορμόλης".

Είμαστε Πάτσι

Η αγαπημένη ομάδα νεανικού θεάτρου "Η Συντεχνία του Γέλιου" είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει την νέα θεατρική σεζόν 2023-2024 στο Σύγχρονο Θέατρο την θρυλική παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης" με τις θρυλικές μουσικές του Φοίβου Δεληβοριά. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά έρχεται να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερότυπα με την πετυχημένη sold-out ξέφρενη κωμωδία "Είμαστε πάτσι". Παράλληλα με αυτά τα δυο έργα του αγαπημένου συγγραφέα της ομάδας, Φόλκερ Λούντβιγκ, θα παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις και το αγαπημένο έργο "Ο Μορμόλης" του Ράινερ Χάχφελντ. 

Η "Συντεχνία του Γέλιου" επιμένει να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο παραστάσεων που έχουν αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από το κοινό. Ο κοινωνικός προσανατολισμός τους και η ευαισθησία τους απέναντι σε τρέχοντα ζητήματα της εποχής συγκινούν κάθε θεατή και κάθε ανέβασμα τους στην θεατρική σκηνή στέφεται με επιτυχία

Τα έργα "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης" και "Είμαστε πάτσι" σκηνοθετεί ο Βασίλης Κουκαλάνι, ενώ την παράσταση "Ο Μορμόλης" την σκηνοθετούν μαζί με τον Γιώργο Παλούμπη. Πάμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για κάθε μια παράσταση ξεχωριστά.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης
Στις πρόβες της παράστασης "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης"

"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης"

Με σύνθημα "'Ενας ίσον κανένας", τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο αφυκτικό και αφιλόξενο αστικό περιβάλλον και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι και τη δημιουργική φαντασία το δικό τους χώρο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοκίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τοπίο γεμάτο τσιμέντο σ' ένα απέραντο φανταστικό σκουπιδότοπο.
Τα τραγούδια της παράστασης έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Κώστας Νικολόπουλος. Τα σκηνικά και τα κουστούμια έχει επιμεληθεί ο Αριστοτέλης Καρανάνος και η Αλεξάνδρα Σιάφκου, την κίνηση η Μαργαρίτα Τρίκκα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης

Είμαστε πάτσι
Κορίνα Διαμαντάκου©
"Είμαστε πάτσι"

"Είμαστε πάτσι"

Η ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της γονιμότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γονική κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρρίπτουν την κυρίαρχη λογική που ξεχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλύνα, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου. Τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης επιμελείται η Γεωργία Μπούρδα, τα τραγούδια η 'Αννα Θεοχάρη μαζί με την Χαρά Γιαννούλα ενώ την ενορχήστρωση φτιάχνει ο Κώστας Νικολόπουλος. Την κίνηση αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Τρίκκα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης

Μορμόλης
David Baltzer©
"Ο Μορμόλης"

"Ο Μορμόλης"

"Ο Μορμόλης" του Ράινερ Χάφελντ δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. 
Στην παράσταση ακούγονται τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Παίζουν οι ηθοποιοί Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Ιούνιο

Το ίδρυμα υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

"Pie in the sky": Γονείς και παιδιά χορεύουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στη νέα παράσταση χορού που συνδυάζεται με εργαστήριο κίνησης εκ χειρός μιας μητέρας και μιας κόρης, "το σώμα γίνεται φωνή κι όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί".

"Ο ραφτάκος των λέξεων" και οι "Αισωπομαχίες" της ομάδας Μικρός Νότος επανέρχονται

Η θεατρική ομάδα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι με δροσερές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει τις δυο αγαπημένες ιστορίες.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.