"Πράκτορες του Πλανήτη": Η Ελένη Ανδρεάδη γράφει για την παιδική σειρά βιβλίων που έγινε παράσταση

Για τη φύση και την κλιματική αλλαγή μιλά η παράσταση “Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών” που παίζεται στο θέατρο Βέμπο.

Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

Η bestseller σειρά βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη έγινε φέτος παράσταση και η συγγραφέας, που συμμετέχει και στη θεατρική διασκευή του "Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών” από κοινού με τους Άγγελο Κλωνάρη και Παύλο Μητσόπουλο, γράφει για την περιπέτεια που μιλά για τη φύση και την κλιματική αλλαγή και το πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη. Είστε έτοιμοι για μια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή της επίλεκτης ομάδας των Πρακτόρων του Πλανήτη;

"Στην παιδική παράσταση οι "Πράκτορες του Πλανήτη: Τα τέρατα των θαλασσών” στο θέατρο Βέμπο, είκοσι συντελεστές έχουν δουλέψει πολύ και υπόσχονται διάδραση με το κοινό, με κινούμενα σχέδια, πολλά τρελά χταποδάκια και τραγούδια που θα φύγετε τραγουδώντας την υπόλοιπη εβδομάδα. Ο υπερκακός Ιβάν φον Βαμπάουερ, που ζωντανεύει στη σκηνή ο Συμεών Τσακίρης, έχει σκαρφιστεί ένα σατανικό πλάνο για να καταστρέψει τον κόσμο, ξεκινώντας από το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου. Όλα ξεκίνησαν, τέτοια εποχή περίπου, πριν κάμποσα χρόνια. Δώρο Χριστουγέννων του Ιβάν εκείνα τα Χριστούγεννα; Ένα βιβλίο αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας. Εκεί μαθαίνει για τον Ποσειδώνα. Γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας είναι νερό, αποφασίζει να γίνει ένας μοντέρνος, κακός Ποσειδώνας όταν μεγαλώσει… Με τέρατα. Τρία κιόλας τέρατα! Να πώς φτάσαμε εδώ…
Ευτυχώς, υπάρχουν οι Πράκτορες του Πλανήτη! Η επίλεκτη δύναμη παιδιών που έχει βαλθεί να τον σταματήσει. Θα χρειαστεί η συμμετοχή του ακροατηρίου, δράση που κόβει την ανάσα, πολύ γέλιο, χορός (Αλέξανδρος Κεϊβανάη στη χορογραφία) και τραγούδι (Θοδωρής Παπαδημητρίου στην πρωτότυπη μουσική) για να τον σταματήσουν, αντλώντας έμπνευση σχετικά με το πώς μπορεί ο καθένας μας να βάλει το λιθαράκι του στην σωτηρία των θαλασσών μας που τόσο κινδυνεύουν.
Είμαι πολύ περήφανη που η Underdog Entertainment ζωντανεύει τα βιβλία μου στη σκηνή με τόσο ευφάνταστο και ευρηματικό τρόπο, σε μοναδική σκηνοθεσία του Άγγελου Κλωνάρη. Η τύχη του πλανήτη μας εξαρτάται από τα παιδιά σας. Μη χάσετε αυτή την παράσταση!”.

Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

Παίζουν οι Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνα Δαούτη, Μαριλένα Λιακοπούλου, Ιωάννης Μυστακίδης, Δημήτρης Παπαλάμπρος, Χριστίνα Μπακαστάθη, Στεφανία Γώγου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μουσικοθεατρική διασκευή ενός επεισοδίου από τη βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων της Ελ. Ανδρεάδη για την κλιματική κρίση και τη ρύπανση των θαλασσών, όπου οι ηθοποιοί αλληλεπιδρούν με animation.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

5 tips για να περάσεις ένα τέλειο καλοκαίρι με τα παιδιά

Τα παιδιά δικαιούνται ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι με μπάνια, παγωτά, δραστηριότητες και πολλές βόλτες. Πώς, όμως, θα καταφέρεις να τους το προσφέρεις ενώ εσύ δουλεύεις;

"Το μαγικό κλειδί": Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνα Κουλουμπή σε περιοδεία με το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

Από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της βασιλοπούλας", είναι εμπνευσμένη η επιτυχημένη παράσταση των Χριστίνας Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη, με την οποία περιοδεύουν φέτος σε όλη την Ελλάδα.

"Το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο": Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά

Οι δράσεις του Μουσείου Μπενάκη απευθύνονται σε παιδιά από 6-12 ετών.

Τα παιδιά μαθαίνουν την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο θίασος "Μαγικό Καραβάνι" περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι με την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη, σε μια διασκευή για παιδιά εμπλουτισμένη με τραγούδια και projection mapping.