Τελευταίες παραστάσεις για το "Δον Κιχώτη" από τις Μαγικές Σβούρες στο Μικρό Χορν

Μετά από την επιτυχημένη διαδρομή της θεατρικής διασκευής του αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης», από τον Δημήτρη Αδάμη, η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Δον Κιχώτης

Το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες "Δον Κιχώτης", από τις Μαγικές Σβούρες, που ανεβαίνει με την υποστήριξητου Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, ολοκληρώνει στις 18 Δεκεμβρίου τις παραστάσεις του στο Θέατρο Μικρό Χορν, μετά από μία πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή κι όχι μόνο διαδρομή σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

Ο "Δον Κιχώτης", θα παραμείνει ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας και θα συνεχίσει να μας δείχνει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο. Επάνω στο άλογό του, θα συνεχίσει να καλπάζει στο δικό του φανταστικό κόσμο για να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία. Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί το μεγάλο αγαθό της φιλίας, στο πρόσωπο του Σάντσο, του πανέξυπνου και απόλυτα πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη. Δοξάζει τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη πουαποκτούμε, όταν είμαστε όλοι μαζί.

Δον Κιχώτης

Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο. Οι μικροί θεατές – μέσα από την παράσταση – έχουν την ευκαιρία, να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον ισπανικό πολιτισμό. Τα κοστούμια που επιμελείται η Δόμνα Ζαφειροπούλου και τα σκηνικά της παράστασης, είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία , όπως ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί.

Η εξαιρετική μουσική, με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη στην ενορχήστρωση, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά, ισπανικά τραγούδια, που είναι ειδικά διασκευασμένα για τους μικρούς θεατές. Παίζουν οι Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Έλενα Πελαγί και Χαρά Νικολάου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Κιχώτης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Τα κατορθώματα του εμβληματικού ήρωα συναντούν τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας και της αφοσίωσης στο πρόσωπο του πιστού του συντρόφου, Σάντσο Πάντσα, σε μια παράσταση με στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού.

Μικρό Χορν

Αμερικής 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

31/01/2023

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Τριγωνοψαρούλης, The Musical" στο Θέατρο Αθηνά

Η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, που βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες.

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.