1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Artika δημιουργεί ένα διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, θεάτρου και χορού, αφιερωμένο στην πρώτη ηλικία του ανθρώπου. Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του και να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό τη δουλειά ξένων καλλιτεχνών και τα διαφορετικά είδη παραστάσεων που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό η Artika παρουσιάζει το εργαστήριο "Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τις πολύ νεαρές ηλικίες", που θα συντονίσουν η Κατερίνα Αλεξάκη και η Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, ιδρύτριες της θεατρικής ομάδας Artika.

Στο εργαστήριο, το οποίο θα διεξάγεται ένα 6ωρο κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο 2022 έως τον Μάιο του 2023 (18/12, 14/1, 11/2, 11/3 και 15/3), η ομάδα με τη βοήθεια των συμμετεχόντων θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως "Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας παράστασης για πολύ μικρές ηλικίες;", "Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, όρια, και περιορισμοί;", "Ποια μπορεί να είναι η θεματολογία μιας τέτοιας παράστασης;".

Η βιωματική του προσέγγιση θα απελευθερώσει την δημιουργικότητα των συμμετεχόντων και θα τους εισάγει στον μοναδικό κόσμο του θεάτρου για πολύ νεαρές ηλικίες. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τον Μάιο του 2023. Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, κλπ), παιδαγωγούς και φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών.

Η συμμετοχή των πολύ νεαρών παιδιών στον κόσμο του θεάτρου είναι ανάγκη, η οποία πηγάζει απο την αναγνώρισή τους ως ολοκληρωμένες υπάρξεις που έχουν δικαίωμα στην τέχνη όσο και οι υπόλοιπες ηλικές. Το θέατρο αποτελεί για αυτά ένα λίκνο ανάπτυξης μέσω του παιχνιδιού, της δημιουργίας και της φαντασίας. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Creative Europe 2018-2022 στο πλαίσιο του προγράμματος Mapping, και με την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.