1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Artika δημιουργεί ένα διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, θεάτρου και χορού, αφιερωμένο στην πρώτη ηλικία του ανθρώπου. Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του και να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό τη δουλειά ξένων καλλιτεχνών και τα διαφορετικά είδη παραστάσεων που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό η Artika παρουσιάζει το εργαστήριο "Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τις πολύ νεαρές ηλικίες", που θα συντονίσουν η Κατερίνα Αλεξάκη και η Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, ιδρύτριες της θεατρικής ομάδας Artika.

Στο εργαστήριο, το οποίο θα διεξάγεται ένα 6ωρο κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο 2022 έως τον Μάιο του 2023 (18/12, 14/1, 11/2, 11/3 και 15/3), η ομάδα με τη βοήθεια των συμμετεχόντων θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως "Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας παράστασης για πολύ μικρές ηλικίες;", "Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, όρια, και περιορισμοί;", "Ποια μπορεί να είναι η θεματολογία μιας τέτοιας παράστασης;".

Η βιωματική του προσέγγιση θα απελευθερώσει την δημιουργικότητα των συμμετεχόντων και θα τους εισάγει στον μοναδικό κόσμο του θεάτρου για πολύ νεαρές ηλικίες. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τον Μάιο του 2023. Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, κλπ), παιδαγωγούς και φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών.

Η συμμετοχή των πολύ νεαρών παιδιών στον κόσμο του θεάτρου είναι ανάγκη, η οποία πηγάζει απο την αναγνώρισή τους ως ολοκληρωμένες υπάρξεις που έχουν δικαίωμα στην τέχνη όσο και οι υπόλοιπες ηλικές. Το θέατρο αποτελεί για αυτά ένα λίκνο ανάπτυξης μέσω του παιχνιδιού, της δημιουργίας και της φαντασίας. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Creative Europe 2018-2022 στο πλαίσιο του προγράμματος Mapping, και με την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.