Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

Παιδί σκύλος © Vitaliy Zalishchyker

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για Παιδιά Μη Τυπικής Ανάπτυξης και τους Φίλους Τους, διοργανώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2022 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pet Partners of Hellas με οικοδεσπότες και  πρωταγωνιστές τους αξιαγάπητους  σκύλους θεραπείας του οργανισμού.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης των ατόμων με τους σκύλους θεραπείας, αλλά και διάδοσης της σημαντικής προσφοράς τους στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas προγραμματίζει δράσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους τους. Οι δράσεις αυτές είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες έχοντας για συντροφιά τους έναν τετράποδο φίλο - καθοδηγητή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με υποστηρικτές την 3Ε και τη Hasbro και χορηγό του φεστιβάλ τις τροφές σκύλων Purina της Nestle, που περισσότερα από 85 χρόνια τώρα, είναι αφοσιωμένοι στην δημιουργία θρεπτικών τροφών υψηλής ποιότητας για κατοικίδια. 

Η κάθε δραστηριότητα του φεστιβάλ μέσω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών. Ο κύριος άξονας είναι η συμπερίληψη, η συνύπαρξη δηλαδή ατόμων άνευ διακρίσεων και η κατανόηση της σημαντικής συμβολής των ζώων και ειδικά των σκύλων, στη θεραπευτική διαδικασία και την κοινωνικοποίηση.

Οι δραστηριότητες:
-Θεατρικό παιχνίδι (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Κρυμμένος θησαυρός (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Messy Play (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Οδική αγωγή (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Χειροτεχνίες (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16).
-Παντομίμα /Μιμήσεις (Προτεινόμενες ηλικίες: 4-12).
-Μουσικοκινητική (Προτεινόμενες ηλικίες: 3-16).

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων από τις 2-8 μ.μ. Στον χώρο θα υπάρχουν επαγγελματίες Animateur και Face Painting Artists, καθώς και μουσική για την περαιτέρω διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Σχετικά με την Pet Partners of Hellas:
Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas, δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα την μέθοδο Θεραπευτικής Επαφής με Σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

Info: Διάρκεια δραστηριοτήτων: 30 -40 λεπτά | Δηλώσεις συμμετοχής για τις δραστηριότητες στο 6936818889 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το Arch Studio Art Space προσφέρει δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν υπό την επίβλεψη της εικαστικού Λουίζας Δημητρίου, γλύπτριας με πάθος και έμπνευση δημιουργικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2023

"Τα ανάποδα Χριστούγεννα": Η νέα παιδική παράσταση που θα δούμε φέτος στο Christmas Factory

Σε κείμενο Γεράσιμου Ευαγγελάτου, μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν παρουσιάζεται η νέα παραμυθένια ιστορία που θα δούμε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Τα γενέθλια της Ριρίκας": Μια παιδική μουσικοθεατρική παράσταση για τη φιλία από τη Μαρία Κηλαηδόνη

Ένα τρυφερό ταξίδι γεμάτο ζωντανή μουσική, φαντασία και πολύ χιούμορ μας περιμένει στο θέατρο Μεταξουργείο.

Κυριακές στη "σχεδία" με παραμύθια και δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Η "σχεδία" ετοιμάζει τις δράσεις "Πρωινοί Σελιδοδείκτες: Με μια 'σχεδία' στις χώρες του κόσμου" και "Το δέντρο μας: Ένα γλυπτό για το 'σχεδία home'".

"Ο Μορμόλης" της Συντεχνίας του Γέλιου βάζει τα γιορτινά του

Η Συντεχνία του Γέλιου συνεχίζει να ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία το έργο του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

"Ο ψεύτης βοσκός" και η παρέα του δημιουργούν μια ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα διδακτική παράσταση

Μια πρωτότυπη διασκευή της Ειρήνης Σταματίου, που μεταμορφώνει το γνωστό μύθο του Αισώπου σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, χορό, τραγούδι αλλά και πολλά διδάγματα.

Η Παραμυθοχώρα καλοσωρίζει τον Δεκέμβριο με δύο παραστάσεις που μιλούν για την αξία της φιλίας

Πρόκειται για το κουκλοθέατρο "Τικ και Τέλα: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το Χιόνι", που παρουσιάζει δύο πολύ τρυφερές ιστορίες και "Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο" στο θέατρο 104.