Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

Παιδί σκύλος © Vitaliy Zalishchyker

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για Παιδιά Μη Τυπικής Ανάπτυξης και τους Φίλους Τους, διοργανώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2022 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pet Partners of Hellas με οικοδεσπότες και  πρωταγωνιστές τους αξιαγάπητους  σκύλους θεραπείας του οργανισμού.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης των ατόμων με τους σκύλους θεραπείας, αλλά και διάδοσης της σημαντικής προσφοράς τους στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas προγραμματίζει δράσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους τους. Οι δράσεις αυτές είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες έχοντας για συντροφιά τους έναν τετράποδο φίλο - καθοδηγητή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με υποστηρικτές την 3Ε και τη Hasbro και χορηγό του φεστιβάλ τις τροφές σκύλων Purina της Nestle, που περισσότερα από 85 χρόνια τώρα, είναι αφοσιωμένοι στην δημιουργία θρεπτικών τροφών υψηλής ποιότητας για κατοικίδια. 

Η κάθε δραστηριότητα του φεστιβάλ μέσω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών. Ο κύριος άξονας είναι η συμπερίληψη, η συνύπαρξη δηλαδή ατόμων άνευ διακρίσεων και η κατανόηση της σημαντικής συμβολής των ζώων και ειδικά των σκύλων, στη θεραπευτική διαδικασία και την κοινωνικοποίηση.

Οι δραστηριότητες:
-Θεατρικό παιχνίδι (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Κρυμμένος θησαυρός (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Messy Play (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Οδική αγωγή (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)
-Χειροτεχνίες (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)
-Ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16).
-Παντομίμα /Μιμήσεις (Προτεινόμενες ηλικίες: 4-12).
-Μουσικοκινητική (Προτεινόμενες ηλικίες: 3-16).

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων από τις 2-8 μ.μ. Στον χώρο θα υπάρχουν επαγγελματίες Animateur και Face Painting Artists, καθώς και μουσική για την περαιτέρω διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Σχετικά με την Pet Partners of Hellas:
Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas, δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα την μέθοδο Θεραπευτικής Επαφής με Σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

Info: Διάρκεια δραστηριοτήτων: 30 -40 λεπτά | Δηλώσεις συμμετοχής για τις δραστηριότητες στο 6936818889 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.