Τα βιβλία των γιορτών: Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρατούν καλή συντροφιά στα παιδιά

Αυτές είναι οι νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που δεν πρέπει να χάσετε τις φετινές γιορτές.

χριστουγεννιάτικα βιβλία

Μείνετε βυθισμένοι στον ζεστό σας καναπέ, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρέα με ιστορίες που θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους, άλλα και όλη την οικογένεια σε μέρη μακρινά και παραμυθένια, με τις πρωτότυπες νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων. Θα μεταφερθούμε από τα χιόνια της Σιβηρίας σε χριστουγεννιάτικα μέρη και θα διηγηθούμε πολλές κλασσικές και διδακτικές ιστορίες με καλικάτζαρους, φαντάσματα και δίχως άλλο… πολλή μαγεία!

Εκδόσεις Μίνωας

Οι εκδόσεις "Μίνωας" μας κάνουν παρέα αυτά τα Χριστούγεννα με τον Ρούντολφ, το μικρό ελαφάκι, τον ιδιότροπο Σκρουτζ που… μισούσε τις γιορτές και πολλές ακόμη κλασσικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς.

Αγαπώ τα Χριστούγεννα

 "Αγαπώ τα Χριστούγεννα…"
 
Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά; Με την εικονογράφηση του Ντάνιελ Χάουορθ, το βιβλίο αυτό μας εξηγεί με απλά λόγια "μέσα από τα μάτια των παιδιών" τι κάνει τόσο ιδιαίτερη αυτή τη γιορτή.

Ρούντολφ

"Ρούντολφ το ελαφάκι"

O πολυαγαπημένος φίλος των παιδιών με την λαμπερή κόκκινη μυτούλα που ξεπηδάει από το βιβλίο του Ρόμπερτ Λ. Μέϊ, επιστρέφει αυτές τις γιορτές, σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου για να σου θυμίσει, την παραμονή, να κοιτάξεις ψηλά. Εκεί θα δεις να περνάει στον ουρανό το έλκηθρο του Άη-Βασίλη…

 

Ντίκενς

"Ένας κόσμος γεμάτος…Ντίκενς"

Οκτώ υπέροχες και άκρως διδακτικές ιστορίες του Άγγλου συγγραφέα σε μια αφήγηση ειδικά διασκευασμένη από τις εκδόσεις "Μίνωας", για τα μικρά παιδιά.

Σκρούτζ

"Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ"

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας ηλικιωμένος, τσιγκούνης τραπεζίτης, που περνάει πάντα τις γιορτές μόνος, γιατί δεν του αρέσουν καθόλου, ώσπου μια χριστουγεννιάτικη μέρα, θα δεχτεί μια επίσκεψη – έκπληξη που θα αλλάξει τα πάντα! 

Εκδόσεις Πατάκη 

Πράκτορ Καρακάξα

"Μυστική Πράκτωρ Καρακάξα – Φάκελος "Καλικάτζαροι”"

Η καρακάξα της ιστορίας γνωρίζει τα πάντα για τους καλικάτζαρους και τα κρυμμένα μυστικά τους… Πιάνει από το χέρι τα παιδιά και μαζί ταξιδεύουν στην καρδιά της Γης για να βρεθούν στη συνέχεια στην Πορταριά του 19ου αιώνα, στη Ρώμη του 3ου αιώνα μ.Χ., την Κωνσταντινούπολη του 4ου αιώνα, εκεί όπου θα γνωρίσουν τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο και πατριάρχες της εποχής. Με την εικονογράφηση του Σπύρου Γούση και μέσα από τη μαγική πένα του Φιλίππου Μανδηλαρά, ανακαλύπτουμε τις δεισιδαιμονίες που αφήνουν οι καλικάτζαροι με τα ίχνη τους… 

Λύκοι στο χιόνι

"Λύκοι στο χιόνι"

Μεταφερόμαστε στα κατάλευκα δάση των ρώσικων παραμυθιών, εκεί όπου η Φιό και η μητέρα της ζουν με μόνη τους παρέα τους λύκους. Ώσπου μια μέρα ο ρωσικός στρατός συλλαμβάνει τη μητέρα της Φιό, και η μικρή κοπέλα και οι λύκοι της το σκάνε για να σωθούν. Στη πορεία του ταξιδιού τους ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλα παιδιά από την Αγία Πετρούπολη.  

Κάθε σελίδα του βιβλίου είναι γεμάτη με ευχάριστα ιστορικά στοιχεία από τη τσαρική ιστορία, τους Κοζάκους, τη Σιβηρία και τις παραδόσεις για τους λύκους.  Η σχεδόν κινηματογραφική αφήγηση της βραβευμένης Κάθριν Λάντερ, με εικονογράφηση Γκέλβερ Όνγκμπικο και με την εξαιρετική απόδοση της Αργυρούς Πιπίνη είναι μία ιστορία γεμάτη δράση, αλλά και ζεστή, με την ηρωίδα να κατανοεί στο μακρύ ταξίδι της, ότι σημασία δεν έχει να μη φοβάσαι, αλλά να ξέρεις να ζητάς βοήθεια. 

Εκδόσεις Ίκαρος

το έλατο των Χριστουγέννων

"Το έλατο των Χριστουγέννων"

Στην παγωμένη Νορβηγία, λίγο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο δήμαρχος του Όσλο στέλνει κάθε χρόνο στη Βρετανία ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να ευχαριστήσει για τη βοήθειά τους στον πόλεμο. Είναι το ταξίδι ενός πανύψηλου και εντυπωσιακού δέντρου που διανύει χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να στολίσει την πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου. Προς τιμή του χριστουγεννιάτικου δέντρου το 2020, η βραβευμένη Τζούλια Ντόναλντσον, εμπνεύστηκε αυτό το βιβλίο. Με την εικονογράφηση της Βικτώρια Σάντοϊ εμπνευσμένη από τις σκανδιναβικές ρίζες τη φύση και τη νορβηγική λαογραφία, ο μεταφραστής του βιβλίου, Μάνος Μπονάνος, μας μεταδίδει τους κρυμμένους συμβολισμούς της ιστορίας του Ελάτου των Χριστουγέννων, για τη φιλία και την ελπίδα.

Εκδόσεις Ψυχογιός

Μαίρη Πόπινς

Η Μαίρη Πόπινς ανοίγει την πόρτα

Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων "Ψυχογιός" για ηλικίες επτά με έντεκα ετών ανοίγει πάλι τη μαγική πόρτα της νταντάς Πόπινς της Π.Λ. Τράβερς! Στην τρίτη αυτή νουβέλα φαντασίας της πρωτότυπης σειράς βιβλίων της συγγραφέως, με πρωταγωνίστρια την Μαίρη Πόπινς η μαγική νταντά μία ξεχωριστή βραδιά του Νοέμβρη γεμάτη πυροτεχνήματα στον ουρανό, υπόσχεται στην οικογένεια Μπανκς, ότι θα μείνει μόνο ώσπου να ανοίξει η άγνωστη πόρτα… Μέχρι τότε θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να βάζει τάξη και να χαρίζει μαγεία στην οδό Κερασιάς!

Εκδόσεις Καστανιώτη

Αναπληρωματικός Άι Βασίλης

"Ο αναπληρωματικός Άγιος Βασίλης"

Η νέα κυκλοφορία των εκδόσεων "Καστανιώτη", του Πολυχρόνη Κουτσάκη σε εικονογράφηση Δέσποινας Γιαννακάκη θα ενώσει τις παρέες των παιδιών από επτά ετών και άνω με τον ήρωα Μπάμπη. Tι θα κάνει άραγε ο Μπάμπης που ζει στην φάρμα του όταν θα χάσει την ησυχία που τόσο πολύ του αρέσει; Τι θα αποφασίσει όταν η ξαδέρφη του και γραμματέας του Άη-Βασίλη θα προσγειωθεί με τους ταράνδους και το έλκηθρό της στην αυλή του και του προτείνει να πάρει τη θέση του… Θα καταφέρει να περάσει τα εμπόδια, να φτάσει τις ψηλές καμινάδες των σπιτιών και να τα βρει τελικά με τον Άη-Βασίλη; 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το φάντασμα του Κάντερβιλ

"Το φάντασμα του Κάντερβιλ"
 
"Όλοι το ήξεραν ότι το κάστρο του Κάντερβιλ ήταν στοιχειωμένο. Όμως αυτό καθόλου δεν αποθάρρυνε την οικογένεια Ότις από το ν’ αγοράσει το κάστρο…". Πώς είναι τελικά να είσαι ένα φάντασμα; Τι σημαίνει στ’ αλήθεια ο φόβος και τι η αγάπη; Μία ειλικρινής ιστορία από τον Όσκαρ Ουάιλντ που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα με το μυστήριο και την αγωνία στα ύψη. Το κλασσικό παραμύθι του συγγραφέα, σε διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση, θα συναρπάσει και θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στα τρομερά κάστρα και δάση που έχει επιμεληθεί με την υπέροχη εικονογράφηση ο Βασίλης Γρίβας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".