Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην καρδιά της Αθήνας

Το εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου επιστρέφει για 16η χρονιά με θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην καρδιά της Αθήνας

«Η ανθρωπότητα στηρίζεται στις ιστορίες της,καταλαβαίνει τον κόσμο από τις ιστορίες, παρηγορείται μέσα στις ιστορίες και προχωρά. Στο Εργαστήρι επιδιώκουμε να έχουμε την ίδια αποστολή: να αναδεικνύουμε, να διερευνούμε, να μοιραζόμαστε, καθως βουτάμε βαθιά μέσα στις ιστορίες.». Με αυτά τα λόγια η Πέγκυ Στεφανίδου, Εκπαιδευτικός θεάτρου (MΑ in Drama in Education), και διευθύντρια του Εργαστηρίου θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, παρουσιάζει τη φιλοσοφία του πιο εμβληματικού κέντρου εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά και εφήβους. Το εκπαιδευτικό δράμα χρησιμοποιεί τεχνικές του θεάτρου, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα, και μπορεί να γίνει ένα όχημα τώρα που η νέα σχολική χρονιά έρχεται μαζί με νέους στόχους και άγχη για μικρούς και μεγάλους.

Τα προγράμματα είναι οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβιος 2020-Μάιος 2021) και διεξάγονται από εξειδικευμένους δασκάλους εκπαιδευτικού δράματος. Η φιλοσοφία του εργαστηρίου παραμένει σταθερή Παράλληλα όμως συμβαδίζει με τις νέες καταστάσεις οργανώνοντας ολιγομελή τμήματα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και την όμορφη αυλή του εργαστηρίου στην Πλάκα για όσο χρονικό διάστημα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Έχοντας υπόψιν τις ανάγκες των οικογενειών, προσφέρει ειδικά 12% έκπτωση στα δίδακτρα και εξόφληση σε μηνιαίες δόσεις. Ακόμη, το εργαστήρι έχει οργανώσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα ώστε αν χρειαστεί τα μαθήματα θα μεταφερθούν διαδικτυακά, χωρίς να χαθεί κανένα.

Επιπλέον, οργανώνει και επιμορφωτικά σεμινάρια θεατρικής αγωγής για ενηλίκους, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία από τον Σεπτέμβριο 2020 έως τον Μάιο 2021. Προς το παρόν έχουν οργανωθεί 2 κύκλοι και προγραμματίζονται κι άλλοι. Ο πρώτος αφορά τις Βασικές Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος με αφορμή τη Λογοτεχνία και ο δεύτερος με θέμα «Σώμα, Αυτοσχεδιασμος, Ρυθμός, Φωνή, Λόγος, Φαντασία, Παιχνίδι…». Τέλος, προγραμματίζονται κι άλλα νέα σεμινάρια για το 2021.

i Πληροφορίες και εγγραφές: Εργαστήρι θεάτρου - Ξένια Καλογεροπούλου | Ναυάρχου Νικοδήμου 22, Αθήνα | 6977843378 | Ωράριο γραμματείας (μόνο τηλεφωνικά): Δευτέρα έως Πέμπτη 11 π.μ-2 μ.μ | info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου: Τα ραντεβού της γιορτής

Επειδή το κουκλοθέατρο είναι μια μαγική τέχνη που δίνει πνοή στο άψυχο, η γιορτή του στις 21 Μαρτίου είναι η τέλεια ευκαιρία να χαθούμε στον κόσμο της φαντασίας. Πάμε να δούμε πού δίνουμε ραντεβού με τις κλωστές, τα ξύλα και τα υφάσματα που παίρνουν ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2026

Το Kidopia Festival μετατρέπει το Παλαιό Αμαξοστάσιο σε τεράστια παιχνιδούπολη

Ένα τριήμερο γεμάτο δράσεις όπου, μέσα από το παιχνίδι, η δημιουργική μάθηση συναντά τη συνεργασία και τη διασκέδαση. Από τους δημιουργούς του The Christmas Factory, στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι.

Φέτος το Πάσχα αγοράζουμε λαμπάδες για καλό σκοπό

Για μια ακόμα χρονιά το εργαστήρι ARTεμείς και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ φτιάχνουν χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους.

Τρεις Κυριακές με δημιουργικό χορό στο Μουσείο Βορρέ

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γεμάτο παιχνίδια και εμπνευσμένο από τα γλυπτά της συλλογικής του, περιμένει οικογένειες με παιδιά 3–6 ετών στο Μουσείο Βορρέ.

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πασχαλινά μυστήρια, μουσική και δημιουργία στο easter camp του Μουσείου Μαρία Κάλλας για παιδία 5 έως 10 ετών.

Συμβουλές για πυροτεχνήματα χωρίς ατυχήματα το Πάσχα

Με αφορμή το Πάσχα, η "Αντιμετώπιση παιδικού τραύματος" δίνει συμβουλές για την πρόληψη, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

Πώς θα προλάβουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα;

Το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" προσφέρει συμβουλές, ώστε να περάσουμε ένα ξέγνοιαστο Πάσχα, αποφεύγοντας τα ατυχήματα.