Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην καρδιά της Αθήνας

Το εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου επιστρέφει για 16η χρονιά με θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στην καρδιά της Αθήνας

«Η ανθρωπότητα στηρίζεται στις ιστορίες της,καταλαβαίνει τον κόσμο από τις ιστορίες, παρηγορείται μέσα στις ιστορίες και προχωρά. Στο Εργαστήρι επιδιώκουμε να έχουμε την ίδια αποστολή: να αναδεικνύουμε, να διερευνούμε, να μοιραζόμαστε, καθως βουτάμε βαθιά μέσα στις ιστορίες.». Με αυτά τα λόγια η Πέγκυ Στεφανίδου, Εκπαιδευτικός θεάτρου (MΑ in Drama in Education), και διευθύντρια του Εργαστηρίου θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, παρουσιάζει τη φιλοσοφία του πιο εμβληματικού κέντρου εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά και εφήβους. Το εκπαιδευτικό δράμα χρησιμοποιεί τεχνικές του θεάτρου, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα, και μπορεί να γίνει ένα όχημα τώρα που η νέα σχολική χρονιά έρχεται μαζί με νέους στόχους και άγχη για μικρούς και μεγάλους.

Τα προγράμματα είναι οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβιος 2020-Μάιος 2021) και διεξάγονται από εξειδικευμένους δασκάλους εκπαιδευτικού δράματος. Η φιλοσοφία του εργαστηρίου παραμένει σταθερή Παράλληλα όμως συμβαδίζει με τις νέες καταστάσεις οργανώνοντας ολιγομελή τμήματα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και την όμορφη αυλή του εργαστηρίου στην Πλάκα για όσο χρονικό διάστημα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Έχοντας υπόψιν τις ανάγκες των οικογενειών, προσφέρει ειδικά 12% έκπτωση στα δίδακτρα και εξόφληση σε μηνιαίες δόσεις. Ακόμη, το εργαστήρι έχει οργανώσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα ώστε αν χρειαστεί τα μαθήματα θα μεταφερθούν διαδικτυακά, χωρίς να χαθεί κανένα.

Επιπλέον, οργανώνει και επιμορφωτικά σεμινάρια θεατρικής αγωγής για ενηλίκους, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία από τον Σεπτέμβριο 2020 έως τον Μάιο 2021. Προς το παρόν έχουν οργανωθεί 2 κύκλοι και προγραμματίζονται κι άλλοι. Ο πρώτος αφορά τις Βασικές Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος με αφορμή τη Λογοτεχνία και ο δεύτερος με θέμα «Σώμα, Αυτοσχεδιασμος, Ρυθμός, Φωνή, Λόγος, Φαντασία, Παιχνίδι…». Τέλος, προγραμματίζονται κι άλλα νέα σεμινάρια για το 2021.

i Πληροφορίες και εγγραφές: Εργαστήρι θεάτρου - Ξένια Καλογεροπούλου | Ναυάρχου Νικοδήμου 22, Αθήνα | 6977843378 | Ωράριο γραμματείας (μόνο τηλεφωνικά): Δευτέρα έως Πέμπτη 11 π.μ-2 μ.μ | info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/02/2026

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.

Καρα-Cartoon: Το "σκιομιούζικαλ" που λάτρεψαν τα παιδιά συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο

Η επιτυχημένη παραγωγή του Ηλία Καρελλά συνεχίζεται στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια μοντερνα πρόταση θεάτρου σκιων όπου ο παραδοσιακός μπερντές συναντά τον κόσμο των οθονών

Αναγνώσεις για μικρά παιδιά και παραμυθοσυναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν τις Παρασκευές 30 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, σε μαγικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας την χαρά της ανάγνωσης με οδηγό τη φαντασία.

Απόκριες με επιστημονικά εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Συνεχίζονται οι επιστημονικές Κυριακές και τον Φλεβάρη για τους μικρούς επιστήμονες με δύο εργαστήρια που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.