Τέχνες_

Η έκθεση "Αλχημείες" θέτει ερωτήματα για το πέρασμα μας στον χώρο και τον χρόνο

Η σειρά των κεραμικών αντικειμένων που παρουσιάζει η καλλιτέχνης στο πλαίσιο των εκθέσεων "Η Βιτρίνα της Κριεζώτου: Ένας καλλιτέχνης προτείνει" συνδυάζει το τελετουργικό με το γλυπτικό στοιχείο, ένα δίπολο που διακρίνει συνολικά το έργο της δημιουργού.

Ένα διαμέρισμα και η ποιητική της καθημερινότητας

Η περφόρμανς «Άπνοια» της ομάδας Nova Melancholia δίνει «υλικό» και για μια εικαστική έκθεση στο εξαρχειώτικο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε (από 9/7).

Πολ Τσαν: «Δεν ξέρω η κατάσταση εδώ αν είναι μια ελληνική κωμωδία ή τραγωδία»

Η Ιωάννα Γκομούζα συνάντησε τον Αμερικανό καλλιτέχνη Πολ Τσαν στα εγκαίνια της έκθεσής του στο νησί και συζήτησαν για τη φιλοσοφία και για το τι κάνει ένα έργο τέχνης σπουδαίο, για τα βιβλία που εκδίδει και για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.

Η Τζένη Μαρκέτου στο Circuits and Currents

Για την πρόσφατη δουλειά της συζητά η γνωστή media artist Τζένη Μαρκέτου στο project space της ΑΣΚΤ στα Εξάρχεια στις 7/7.

Τα ωράρια των μουσείων για την Κυριακή 5/7

Ανοικτά, με αλλαγές στο ωράριό τους, θα παραμείνουν τα δημόσια μουσεία και μνημεία την ημέρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Μπιενάλε Αθήνας, ένας θεσμός under construction

Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της η Μπιενάλε της Αθήνας συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει διαρκώς τον εαυτό της και τη φύση ενός τέτοιου θεσμού στη συγκεκριμένη τοπική πραγματικότητα, με επίκεντρο το ιστορικό ξενοδοχείο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια, το οποίο έχει ήδη ανοίξει τις επιβλητικές αίθουσές του στο κοινό.

Η Εθνική Πινακοθήκη για Σύρο τράβηξε

Στην Ερμούπολη της Σύρου ταξιδεύει η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου από τις 3/7 με θαλασσογραφίες από τις συλλογές της.

Τι συμβαίνει εν μέσω κρίσης στα στούντιο της ΑΣΚΤ;

Έργα εννέα αποφοίτων του μεταπτυχιακού εικαστικών τεχνών παρουσιάζονται από τις 8/7 στην έδρα της σχολής στου Ρέντη.

Μια περφόρμανς για να πεις ό,τι θέλεις

Η περφόρμανς της Κουβανής καλλιτέχνιδος Τάνια Μπρουγκέρα έρχεται και στα μέρη μας για να γίνετε εσείς οι πρωταγωνιστές (στις 10/7).

Άγγελος Πλέσσας: «η φύση είναι η πιο περίπλοκη τεχνολογική πλατφόρμα»

Στην πιο ενδιαφέρουσα μέχρι στιγμής παρουσίαση της δουλειάς του στην Αθήνα, στο πλαίσιο του βραβείου ΔΕΣΤΕ, ο γνωστός καλλιτέχνης μας μιλά για την εμπειρία της Aιώνιας Ιντερνετικής Αδελφότητας, το εξωτικό cool στέκι που λέγεται Αθήνα και την δυσλειτουργία των πόλεων και του ίντερνετ μες στον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Η Kunsthalle μετακομίζει αλλά να τι μας ετοιμάζει μέχρι τότε

Το δραστήριο ίδρυμα τέχνης αποχαιρετά το αγαπημένο του κτίριο-κουκούλι στο Μεταξουργείο μ' ένα τριήμερο δράσεων στις 30/6-2/7.

Στην Ακρόπολη και με πιστωτική κάρτα

Επίσκεψη στην Ακρόπολη; Μπορείτε πλέον να πληρώσετε το εισιτήριό σας και με πιστωτική κάρτα. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Μπιενάλε της Αθήνας ενεργοποιεί σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων το ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Ομόνοια

Παρουσία της πριγκίπισσας Laurentien της Ολλανδίας που βράβευσε τη Μπιενάλε ανακοινώθηκε η σημαντική συνδιοργάνωση του θεσμού με το Δήμο Αθηναίων και άνοιξε το Μπάγκειον στο κοινό.

Μια άλλη «Πηνελοπιάδα» στην Πειραιώς 260

Η εγκατάσταση «The Holy Bachelorette in the Wedding Cave» του Αντώνη Βολανάκη θα μας υποδέχεται όλο τον Ιούλιο στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Tarek Atoui στο Παλιό Ελαιουργείο

Δύο χρόνια μετά την περφόρμανς του στο προαύλιο του τζαμιού­ Τζισδαράκη στην Πλατεία Μοναστηρακίου, ο Λιβανέζος διεθνώς γνωστός sound artist επιστρέφει στα μέρη μας.

Οι γυναίκες του Μαν Ρέι στην Άνδρο

Η έκθεση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο περιδιαβαίνει την υπερπεντηκονταετή καλλιτεχνική πορεία του (1912-1971) εστιάζοντας θεματικά στα ποικίλα πρόσωπα της γυναίκας.

«Ματιές στην Επανάσταση του 1821» στην Κλαυθμώνος

Έργα τέχνης και φιλελληνικά ρολόγια με πρωταγωνιστές τον Κολοκοτρώνη και επεισόδια του απελευθερωτικού αγώνα φιγουράρουν από τις 24/6 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Ο Μαρκόπουλος και ο θεατής του «Τεμένου»

Η συγγραφέας και καλλιτέχνης Rebekah Rutkoff μιλάει για το έργο του avant garde κινηματογραφιστή στις 30/6 στο Circuits and Currents.

«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents

Στις θεωρίες συνομωσίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας εστιάζει η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» (μέχρι 11/7).