Poke Hawaiian Sushi

Όταν το χαβανέζικο σούσι συνάντησε τα γιαπωνέζικα sandos

Poke

Tο 2017, σε ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι στην ολοζώντανη οδό Πετράκη, ο σεφ Γιάννης Κανδυλίδης μάς σύστησε το poke: τη χαβανέζικη και πιο ελεύθερη εκδοχή του sushi, όπου το ξιδάτο ρύζι στρώνεται σε μπολ, παρέα με κυβάκια από ωμό φρέσκο ψάρι, που αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, και διάφορα άλλα καλούδια σε πολύχρωμους γευστικούς συνδυασμούς.  Σήμερα, 5 χρόνια μετά, το menu των bowl συνεχώς εξελίσσεται, με νέες προσθήκες, όπως το shoyu κοτόπουλο και το μαριναρισμένο αβγό, ή οι vegan επιλογές με παντζάρι, φιστίκι και πορτοκάλι. Τώρα, στον ίδιο χώρο βρίσκουμε και το "Sando", το pop-up αδερφάκι του, που έφερε στην Αθήνα τα ιαπωνικά milk breads shokupan. Αφράτα, τετράγωνα και ινσταγκραμικά, κλείνουν μέσα τους πρωτότυπους συνδυασμούς με πρωταγωνιστές όπως χοιρινή μπριζόλα με panko, χοιρινό tsukune, μπακαλιάρο tempura, μελιτζάνα σε miso, ή ακόμα και μπανάνα με καραμέλα και miso.

Tip: Tο "Sando project" μαζί με τα διάσημα ψωμάκια του θα είναι στο 5ο Athens Street Food Festival, για να μας ταξιδέψει με τις ασιατικές γεύσεις του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.