"Ferryman"

Η Κρήτη στα καλύτερά της.

Ferryman

Κατσαρόλες που σιγοβράζουν στις παρασιές, ολόφρεσκα και μοσχομυριστά κηπευτικά στα καλάθια, ατόφια αίσθηση φιλοξενίας, τραπέζια πλάι στο κύμα και μαγευτική θέα στον κόλπο της Ελούντας. Ο Άκης Σφυρογιαννάκης έχει δημιουργήσει ένα εστιατόριο προορισμός όχι μόνο για τη δημοφιλέστερη περιοχή του Λασιθίου, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, όπως μαρτυρά, άλλωστε, η αγάπη που του έχουν επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού, αλλά και το γεγονός ότι το "Ferryman" ξεχωρίζει επί σειρά ετών στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Ferryman

Ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα του αντλούν έμπνευση από τη γευστική παράδοση της Μεγαλονήσου, αξιοποιούν εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες και προσθέτουν μοντέρνα ματιά σε ένα τελικό αποτέλεσμα που δικαιολογημένα μνημονεύεται από όποιον το δοκιμάζει. Η βελούδινη κακαβιά με πετρόψαρα ημέρας και θαλασσινό νερό, ο τράγος-σήμα κατατεθέν και αρκετές ακόμη επιλογές αποτελούν διαχρονικά φαβορί αλλά και ξεχωριστούς λόγους για μία (ή περισσότερες) επισκέψεις στο "Ferryman", ενώ η συνεχώς εξελισσόμενη, εκλεκτική κάβα σιγοντάρει μια εμπειρία σπουδαίας αυθεντικότητας, που έχει την αγάπη για τα τοπικά προϊόντα ως βασικό υλικό.

Ferryman

Chef's tip: "Μία θέση σε κάποιο από τα στρωμένα πάνω στο κύμα τραπέζια θα σας κάνει να νιώσετε πραγματικά προνομιούχοι".

Ακτή Ολούντος, Λασίθι, 2841041230

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.