"Carnayo"

Μεσογειακή κουζίνα με προσεγμένη αισθητική

Alkyon Hotel-Carnayo Restaurant

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Alkyon" στο παλιό καρνάγιο, η σύνθεση του νησιωτικού τοπίου της Σκιάθου και στοιχεία όπως η πέτρα και το ξύλο δένουν με τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, που φέτος επιμελείται η ταλαντούχα σεφ Αγάθη Ντίνου. Τον τόνο στις γευστικές προτάσεις δίνουν πιάτα με ψάρια, θαλασσινά, ριζότο και ζυμαρικά, αλλά και κρεατικά, σε ένα μενού όπου η καλή πρώτη ύλη καρυκεύεται με μεράκι και τεχνική.

Στη σχάρα τους μεγάλα ψάρια ημέρας και κοπές όπως rib eye και flank steak ψήνονται μαστόρικα, ενώ πιάτα όπως το κοντοσούβλι με πικάντικη adjika sauce, οι παπαρδέλες με ωραία μελωμένο μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα παρμεζάνας και το "carnayo fried chicken", με κοτόπουλο που μαρινάρεται σε τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, σιγοντάρουν πιο κλασικές γεύσεις όπως μπουγιουρντί, χταπόδι στη σχάρα και γαρίδες σαγανάκι. Τσιζκέικ, προφιτερόλ με κρέμα φιστίκι και μιλφέιγ γράφουν γλυκά στον ουρανίσκο.

Chef’s tip: "Η νοστιμιά του φιλέτου φρέσκιας αιγαιοπελαγίτικης τσιπούρας, που σερβίρεται με πουρέ και άχυρα γλυκοπατάτας, δεν περιγράφεται".

Alkyon Hotel, Αμμουδιά, Σκιάθος, 2427022981, Facebook, Instagram

Alkyon Hotel-Carnayo Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα