"Καλαματιανός"

Ένα μαργαριτάρι γεύσης στον Στρυμονικό κόλπο

καλαματιανος

Με εμβληματικό background το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, την ακτογραμμή της Χαλκιδικής και την κορυφή του Παγγαίου, και γενικότερα τοποθετημένος σε ένα φυσικό τοπίο όπου τα στοιχεία στεριάς και θάλασσας συνυπάρχουν ιδανικά, ο "Καλαματιανός" συνεχίζει για ακόμη μία σεζόν να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία γεύσης με πιάτα που βρίσκουν τη χρυσή τομή μεταξύ comfort και παράδοσης.

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος εξακολουθεί να προσεγγίζει την ελληνική θαλασσινή κουζίνα αλλά και κλασικές συνταγές του Αγίου Όρους με πιο δημιουργική ματιά, υπηρετώντας πάντοτε τις προσταγές της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου και χρησιμοποιώντας αξιόλογες πρώτες ύλες της περιοχής. Προτάσεις όπως η σαλάτα με μαριναρισμένο κολοκύθι, φρέσκα φασολάκια, σος γιαουρτιού και ντρέσινγκ αντζούγιας, ο τόνος κονφί με μαγιονέζα αγριοράπανου, η αγιορείτικη ψαρόσουπα (εις μνήμην του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταµινού) ή οι μαεστρικά ψημένες γούνες ολόφρεσκων ψαριών πιστοποιούν την έξοχη ισορροπία ανάμεσα σε κομψή γαστρονομία και αφτιασίδωτη απλότητα. Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα.

Chef’s tip: "Πιάνοντας θέση σε ένα από τα τραπεζάκια της προσεγμένης αυλής μας και απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι, θα έχετε την αίσθηση ότι το καλοκαίρι εδώ μπορεί να πάρει παράταση".

2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδας, 2397061073, Χαλκιδική, Facebook, Instagram

καλαματιανος

καλαματιανος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα