''Pelagos seaside''

Οι θησαυροί της Κρήτης πάνω στο κύμα.

Pelagos seaside

Γη και θάλασσα δηλώνουν ηχηρό "παρών" στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Coriva Beach" στο Κουτσουνάρι. Καπετάνιος στην κουζίνα ο σεφ Πέτρος Κοσμαδάκης, που προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία περιωπής με μενού που μιλά εμφατικά τη γλώσσα της θάλασσας σε μαγειρικές διαλέκτους, όμως, που δίνουν χώρο και στα καλά της κρητικής –και όχι μόνο– γης.

Η ελληνική πρώτη ύλη μεταφράζεται σε πιάτα όπως τo φαγκρί γιουβαρλάκια με ψητή ρίζα αγριομαϊντανού και ζωμό από ψαρόσουπα με μάραθο ή οι γαριδοντολμάδες σε αμπελόφυλλα με μους λευκού ταραμά. Στα highlights της συγχορδίας γης και θάλασσας, η σουπιά με Μαυροδάφνη και κεδρόμηλα, που ο σεφ σερβίρει με γλυκό τραχανά και ξινόχοντρο, και η σφυρίδα σε σάλτσα από μαυρομάτικα φασόλια, λάπαθα και σπανάκι με μελισσόχορτο και άγουρο λεμόνι. Στα "πρέπει" των καλοφαγάδων ο ζωμός κακαβιάς με πετρόψαρα του Λιβυκού και το κατσοχοίρι σε κρούστα δημητριακών με πικάντικη σάλτσα τριαντάφυλλου.  

 Chef’s tip: "Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ελαιόλαδο και για κάθε πιάτο προτείνουμε ιδιαίτερες ποικιλίες που ολοκληρώνουν την εμπειρία". 

Ξεν. "Coriva Beach", Κουτσουνάρι, Ιεράπετρα, 2842061263, Facebook, Instagram

pelagos

pelagos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.