"Zaatar"

Γευστικές αποδράσεις με new wave χρώμα.

Zaatar © Λεωνίδας Τούμπανος

Tο μάτι πηγαίνει κατευθείαν στον επιβλητικό πράσινο κήπο και στο industrial αισθητικής αίθριο που έρχεται σαν φυσική, αρμονική συνέχεια. Στο "Zaatar", στη Νέα Ερυθραία, μπορείς να αποδράσεις από τη βοή της πόλης, πίνοντας ένα κοκτέιλ ή εξερευνώντας το γευστικό καλειδοσκόπιο της χώρας μας, ιδωμένο με μοντέρνα διάθεση.

Κονσεπτικά αλλά με λόγο, ο executive chef Χρυσόστομος Πρασατζής έχει σχεδιάσει ένα new wave μενού με comfort πιάτα, εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα. Από τις γευστικές προτάσεις δεν λείπει η αστεράτη κρεατοφαγία με τη μορφή του Chateaubriand, της ταλιάτας και μιας σιτεμένης φιλεταρισμένης προβατίνας ελληνικής εκτροφής – ποίημα για γνώστες. Χειροποίητες πίτες, πολύ δυνατά ορεκτικά και ντόπια spirits ικανοποιούν και με το παραπάνω τις σύγχρονες γαστρονομικές απαιτήσεις της πόλης.   

Tip: Οικειότητα και ελληνικό soul food μπλέκονται στα έξοχα αβγά τηγανισμένα στη στάκα, με χειροποίητα chips, προσούτο από πρόβατο και φρέσκια τρούφα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.