"Villa Grigio"

Negroni και sbagliato στην αυλή.

Villa Grigio

Δροσερά κοκτέιλ με μπουκιές προσεγμένου bar food δίνουν σταθερό "παρών" στα τραπέζια του περιποιημένου εξωτερικού χώρου του "Villa Grigio", γειτονικού –και συγγενικού– με το φημισμένο ιταλικό "Da Bruno" aperitivo bar.

Ο bar manager Γιάννης Κορυζής υπογράφει μια κάρτα κοκτέιλ με εποχικό χαρακτήρα και δημιουργικό γευστικό προφίλ, που περιλαμβάνει από κλασικές βερσιόν έως δημιουργικές παραλλαγές. Το Νegroni εδώ είναι ο πρωταγωνιστής των stirred και το Coffee Negroni με espresso από την Κολομβία και ανατολίτικα αρώματα μαζί με το full καλοκαιρινό Negroni Tropicale με αρώματα pandan και καρύδας συγκαταλέγονται στα "πρέπει" της πρώτης δοκιμής.

Αν βέβαια προτιμάτε κάτι πιο… εξωτικό λόγω εποχής, το Mai Tai με δύο τζαμαϊκανά ρούμια και σιρόπι πικραμύγδαλο αρωματισμένο με τόνκα και περγαμόντο εκπλήσσει ευχάριστα. Διαθέτουν, βέβαια, και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που ταιριάζουν άψογα δίπλα σε μια κριτσανιστή pinsa burrata ή tatufata, ένα vitello tonnato ή, πιο απλά, με ποικιλίες επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών. Δοκιμάστε –με το ανάλογο pairing– και το περίφημο κλασικό τιραμισού, συνταγή που απολαμβάνουμε στη γειτονική του τρατορία εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Tip: Η κουλτούρα των aperitivo έχει την τιμητική της, οπότε μη διστάσετε να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών.

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα