"Φαγοτόπι", Λ.Πλαστήρα

Απ΄τη φάρμα στο πιάτο.

Φαγοτόπι , Λ.Πλαστήρα

Γεννημένο απ’ την αγάπη δυο αδελφών για τον τόπο τους και το μεράκι τους για 
το καλό φαγητό, την αρχιτεκτονική και την παράδοση, το "Φαγοτόπι" στη λίμνη Πλαστήρα είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο. Είναι ένα σημείο αναφοράς στη γαστροτουριστική δυναμική της γειτονιάς του, που εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια ανανεώνει τη γεύση της περιοχής, προσεγγίζοντας με φρέσκια, απενοχοποιημένη προσέγγιση την παράδοση. Η φάβα με καπνιστή πέστροφα και η μπρουσκέτα με τσαλαφούτι και πιπεροσαλάτα είναι δύο μόνο δείγματα της δημιουργικής προσέγγισης που ακολουθεί η κουζίνα στο σμίξιμο παράδοσης, κοσμοπολιτισμού και τοπικής πρώτης ύλης, ενώ πιάτα όπως το ζυγούρι με πλιγούρι, τα προβεια κεφτεδακια με σάλτσα γιαουρτιού και το μπέργκερ προβατίνας με καπνιστό τυρί φέρνουν στο τραπέζι ρουστίκ γευστική αβρότητα σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο, με τα πραγματικά υπέροχα χειροποίητα γλυκά να δίνουν ιδανικό φινάλε. 

Φαγοτόπι , Λ.Πλαστήρα

Chef’s tip: "Το κρασάτο αγριογούρουνο με πουρέ από κυδώνια, που σερβίρεται μετά τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή οι κυδωνιές της περιοχής μάς δίνουν τον υπέροχο καρπό τους, είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου".

Φαγοτόπι , Λ.Πλαστήρα

Καλύβια Πεζούλας, 2441092998, fagotopi.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.