Huaca

Όταν η δημιουργικότητα μας ταξιδεύει στο Περού

Huaca © Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα ακόμα ταξίδι στην παγκόσμια γαστρονομία ξεκινά μέσα από ευφάνταστα πιάτα της σύγχρονης περουβιανής κουζίνας. To "Huaca" μάς ξεναγεί, εδώ και τρία χρόνια, στη σταθερά δημοφιλή κουζίνα Nikkei και συνεχίζει με την ίδια ενέργεια να εντυπωσιάζει τους ολοένα και περισσότερους φαν της, προσφέροντας γεύσεις από το Περού με ιαπωνικές αναφορές, μέσα σε ένα μοντέρνο, comfort περιβάλλον. Η σοφιστικέ αισθητική του το καθιστά ιδανικό για ένα γρήγορο break στο μέσον της ημέρας, αλλά και μια απολαυστική επιλογή όταν πέφτει η νύχτα. Στα cosy τραπέζια του σερβίρονται δημιουργικά εμβληματικά πιάτα όπως το σεβίτσε με λαβράκι ή μαγιάτικο, τα τιραντίτο, τα causas και, φυσικά, το εξαιρετικό Wagyu beef tataki. Μη χάσετε τις προτάσεις ημέρας του σεφ, με προέλευση άλλοτε νοτιοαμερικάνικη, όπως το παραδοσιακό lomo saltado, και άλλοτε απωανατολίτικη, όπως τα διάφορα rolls και τα πιάτα με noodles. 

Tip: Τα κοκτέιλ παραμένουν πρωταγωνιστές σε όλη τη γευστική διαδρομή, ενώ η προσεγμένη wine list ανανεώνεται συχνά με αρώματα και γεύσεις από ελληνικές ποικιλίες και εκλεκτούς αμπελώνες. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.