Έχοντας μπει πλέον στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, το cocktail bar της Ηφαίστου στο Μοναστηράκι δικαιούται τον τίτλο του κλασικού ή μάλλον του forever young, αφού στους παλιούς του φίλους προστίθενται διαρκώς νέοι. Και ποιος δεν έχει να μοιραστεί μια υπέροχη ιστορία με θέα την Ακρόπολη και το ζωντανό αθηναϊκό κέντρο από τα τραπέζια και τις μπάρες του! Πέρα από τα signature cocktails του, πάντως, εδώ όσοι ξέρουμε ερχόμαστε και για την ελληνική και όχι μόνο κουζίνα του.

Το μενού συνεχίζει να δίνει βάση στις αξίες της πρώτης ύλης, επιλέγοντας μάλιστα όπου είναι δυνατόν εκλεκτά τοπικά ελληνικά υλικά, αντλώντας από μνήμες και αναφορές στην ελληνική κουζίνα, πάντα με δημιουργική και fusion διάθεση. Η πολίτικη σαλάτα έρχεται με μαριναρισμένο λάχανο, dressing πορτοκάλι, baby λαχανικά, καρύδια, κουκουνάρια και κραμπλ γραβιέρας, ενώ τα ζυμαρικά calamarata με σάλτσα κρόκου Κοζάνης, τυρί καλαθάκι Λήμνου, ελαιόλαδο με τσίλι, κραμπλ wasabi και σόγιας και ταρτάρ φρέσκιας γαρίδας.

Tip: Το γκριλ προτείνει surf ‘n’ turf με ελληνική μοσχίδα, πρόβειο λουκάνικο, γαρίδες και καλαμαράκια baby, ενώ δεν λείπει το ψάρι ημέρας και οι premium κοπές.
Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, 2103210006.
360 Cocktailbar
@360cocktailbar
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.