Σαν να διψούσε για ένα καθημερινό στέκι με καλοβαλμένο φαγητό, φιλική ατμόσφαιρα και ακόμη πιο φιλικές τιμές η Λυκόβρυση, αλλά και η ευρύτερη γειτονιά των βορείων προαστίων. Και το βρήκε, με το "Kedros Athens", ένα σημείο που το προσεγγίζει κανείς στο πι και φι, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα τραπέζια του που γεμίζουν εύκολα ακόμα και τα βράδια κάποιας random καθημερινής. Απολύτως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με πολλούς Χρυσούς Σκούφους σεφ Γιάννη Παρίκου, που μεταφέρει εν Αθήναις το πολύ επιτυχημένο ταβερνο-κόνσεπτ της Πάρου.

Σε ένα πλούσιο μενού, ο επισκέπτης οφείλει, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσει αφράτο και γενναιόδωρα μαριναρισμένο γαύρο, κότσι πρόβειο σιγομαγειρεμένο με χουνκιάρ μπεγιεντί, πεϊνιρλί με ουρά μοσχαρίσια, γραβιέρα Πάρου και αβγό, πρόβειο λουκάνικο με μάραθο και ανθότυρο και καπνιστό σκουμπρί με φάβα και καραμελωμένο κρεμμύδι.

Tip: Δίνουμε έξτρα πόντους για την προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα αποσταγμάτων και ελληνικών κρασιών.
Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 72, Λυκόβρυση, 2106825181,
@kedros.cookhouse
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.