Ένα πάλαι ποτέ υφασματάδικο μετατράπηκε σε ένα εγκάρδιο εστιατόριο, το οποίο αναδεικνύει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας με περίσσια οικειότητα και φροντίδα. Το "Γιαγιά Κούκου" στην πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι μια όαση αυθεντικότητας μέσα σε ένα κέντρο που αλλάζει. Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο νοσταλγία και χαρακτήρα.

Με το μενού να ανανεώνεται συχνά με βάση την εποχικότητα, το αποτέλεσμα είναι απλό, κατανοητό φαγητό, με πρωταγωνιστές όπως η σιφνέικη ρεβιθάδα με γαύρο μαρινάτο και το μοσχαρίσιο οσομπούκο με γιουβέτσι και κρέμα γραβιέρας. Όσο για τα καλοφτιαγμένα πιάτα ημέρας, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ζητάνε τη διαθέσιμη πίτα πριν ακόμα αποφασίσουν τι θα φάνε.

Tip: Ζητήστε το πιάτο ημέρας, αλλά και μια θέση δίπλα στο παράθυρο. Η Αθήνα απ’ έξω δείχνει πιο όμορφη έτσι.
Παναγή Σκουζέ 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 2103245901,
Giagiakoukou.athens,
@giagiakoukou.athens
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.