Είναι ωραίο να βλέπεις εμβληματικά πόστα της πόλης να ξαναζούν αποκαλύπτοντας την ιστορία τους, και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο παράδειγμα από το "Cinapos", που μας έφερε ξανά όλους στο Θησείο και στο ατμοσφαιρικό κτίριο της Ηρακλειδών, που ξεκίνησε τη ζωή του στεγάζοντας τους βασιλικούς στάβλους του Όθωνα. Στην υπέροχη κυψέλη από σάλες, μικρές και με γάλες, γύρω από το κεντρικό αίθριο, οι παρέες και οικογένειες έχουν την τιμητική τους, απολαμβάνοντας νοστι μότατα πιάτα από την ελληνική και μικρασιατική κουζίνα, που φέρουν την υπογραφή-εγγύηση του σεφ και συνιδιοκτήτη Πάνου Ιωαννίδη.

Είτε το πεις μεζεδοπωλείο είτε new age ταβέρνα, στο "Cinapos" η ουσία είναι αυτή του αγαπημένου ελληνικού τραπεζιού της μοιρασιάς, με πιάτα όπως η τσιγεροσαλάτα, τα τσιγαριαστά χόρτα με αβγό και ξύγαλο, τα αχνιστά μύδια με σουτζούκι, αλλά και το κυκλαδίτικο πλακί, το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, τα αρνίσια παϊδάκια και το λαδερό ημέρας να δίνουν τον τόνο.

Tip: Καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα με έξτρα παγωμένο γιαούρτι, αλλά και ρυζόγαλο φούρνου που αναβλύζει αναμνήσεις κλείνουν γλυκά το γεύμα.
Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2107103030, cinapos.com,
Cinapos, Cinapos Athens
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.