Η όμορφη αυλή δεν είναι ο μόνος λόγος για να τιμήσεις αυτό το εμπνευσμένο εστιατόριο των βορείων προαστίων, γι’ αυτό και η φιλόξενη pop σάλα του έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο spot παντός καιρού. Εδώ η ελληνικότητα στο πιάτο δεν είναι αναμενόμενη, όπως άλλωστε και τίποτε άλλο στο "Zaatar"! Ο σεφ Βασίλης Τζίμας δημιουργεί πιάτα που παντρεύουν την ελληνική παράδοση με διεθνείς τεχνικές, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, και το fusion αποτέλεσμα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η νόστιμη αρχή γίνεται με φέτα με σουσάμι και μαρμελάδα κυδώνι, αλλά και κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι και δυόσμο. Ο μουσακάς γίνεται κροκέτες, το παστίτσιο έρχεται αποδομημένο σε παπαρδέλες και μοσχαρίσια μάγουλα, το φρικασέ με λαβράκι, ενώ το αρνίσιο κότσι αργοψήνεται με τραχανά, μανιτάρια, γραβιέρα και κρέμα τρούφας. Συνδυάζουν έτσι τη γεύση της μνήμης με την comfort νοστιμιά με φαντασία. Δεν λείπουν, βέβαια, οι premium κοπές, ενώ τα παιδιά έχουν εδώ ειδική περιποίηση και το δικό τους μενού!

Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε κάποιο από τα signature cocktails – είναι μελετημένα για αρμονικά pairings με τα πιάτα, ώστε να ανεβάζουν τη συνολική εμπειρία.
Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, zaatar.gr,
Zaatar,
@zaatar.gr
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.