Σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας στην Ακτή Κονδύλη μετράει το "Yaboo", αλλά έχει ήδη εδραιωθεί με το σπαθί του ως προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στον Πειραιά. Με υπέροχα φωτισμένους χώρους και μητροπολιτικού ύφους design, αυτό το bar-restaurant σε καθηλώνει πρωτίστως με τη statement μπάρα που φέρνει κάτι από Νέα Υόρκη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, υπό το δημιουργικό πρίσμα της πολυβραβευμένης Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και με head chef τον Άγγελο Κοτσίρη, κινείται με αυτοπεποίθηση ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα, υπογράφοντας πιάτα αναφοράς όπως το χταπόδι με πουρέ φάβας και σάλτσα κάππαρης, αλλά και τα οrecchiette με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα. Ιδιαίτερες προτάσεις στα ωμά, με sashimi λαβράκι σε σάλτσα jalapeño και μαγιονέζα koscho μαρτυρούν την ευρηματικότητα της κάρτας. Πιο κλασική, comforting επιλογή οι πληθωρικές νοστιμιές τύπου μουσακάς Yaboo και κοτόπουλο φούρνου με πατάτες κονφί.

Tip: Εδώ η μουσική έχει υπογραφή. Τη φροντίζει ο Προκόπης Δούκας, επιμελούμενος τις λίστες, ενώ συχνά τον βρίσκεις στα decks μαζί με άλλους αγαπημένους παραγωγούς.
Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς, 2104224476, yaboo.gr,
Yaboo Bar Restaurant, @yaboo_bar_restaurant
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.