Αν δεν έχεις δει τη θέα από τα ψηλά της πλατείας Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, με το κάδρο να περιλαμβάνει την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και να φτάνει ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα, έχεις ήδη ένα λόγο να πιάσεις θέση στο "παντός καιρού" εστιατόριο "Sweet Basil", στην κορυφή του όμορφα ανακαινισμένου τετράστερου ξενοδοχείου "The Stanley".

Στον μοντέρνο, ανοιχτόκαρδο χώρο του, ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, χωρίς να λέει "όχι" και σε πιο διεθνείς ιδέες, εμπνέεται από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ιδωμένη όμως με σύγχρονη ματιά, και με την ελληνική πρώτη ύλη να έχει πάντα ηχηρή παρουσία στα μενού. Πιάτα όπως το μοσχαράκι με σκιουφιχτά και ξινομυζήθρα, τα λινγκουίνι με ντοματίνια Σαντορίνης ή η σφυρίδα φρικασέ με ελληνικά χόρτα δίνουν τον ελληνικό τόνο, ενώ το raw bar μάς βάζει στον πειρασμό με sushi και πιάτα της ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας.

Tip: Tο "Corner Café" στο ισόγειο (δίπλα στο μετρό) προσφέρει χειροποίητο street food, breakfast και σνακ, από μπατσίνα μέχρι πίτσα που ετοιμάζονται εδώ, ενώ το "Day Bar" μας περιμένει για καφέ και ποτό.
Ξεν. "The Stanley", Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, κέντρο, 2119900900, thestanley.gr,
The Stanley Hotel, Greece,
@thestanleyhotelgreece
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.