"Στου Λου"

Η απάντηση στο «Πού θα φάμε απόψε;».

Στου Λου

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στο χώρο της εστίασης, ο Αλέξιος Λουμιώτης έστησε το δικό του μαγαζί, όπως ακριβώς το ήθελε. Ένα ελληνικό εστιατόριο που τιμά τον τίτλο του wine restaurant, όπου οι επισκέπτες νιώθουν άνετα, σαν να έρχονται σε σπίτι φίλου, για να κάνουν μαζί ένα ποιοτικό ελληνικό φαγοπότι. Το υπόγειο επισκέψιμο κελάρι φιλοξενεί πάνω από 250 ετικέτες με προτεραιότητα στον ελληνικό αμπελώνα, θα συναντήσει όμως κανείς και κάποια πολύ ενδιαφέροντα κρασιά του κόσμου, αλλά και κάποια διαμάντια του παρελθόντος που έχει συλλέξει με πάθος.

Στου Λου

Στο τιμόνι της κουζίνας, ο σεφ Γιάννης Γαλανόπουλος επανασυστήνει με σεβασμό και αγάπη γεύσεις ριζωμένες βαθιά στην ελληνική παράδοση, με υλικά επιλεγμένα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, σε πιάτα όπως ο λαχανοντολμάς με φρέσκια ελληνική γαρίδα, η ρεβιθάδα με καραμανλίδικο λουκάνικο, αλλά και ο κέφαλος Μεσολογγίου σουβλάκι στη θράκα ή η γουρνοπούλα με τραγανή πετσούλα.

Στου Λου

Tip: Από τα ηχεία ακούγονται από Χατζιδάκις μέχρι Μπέλλου σιγοντάροντας την ελληνική κουζίνα της μνήμης, ενώ ετοιμάζεται κι ένα bar menu με μικρά, "έξυπνα" πιάτα, για να συνοδεύσεις το κρασί.

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 104, Αθήνα 104 35, 2104449362, stoulou.com, @stou.lou

Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Thomas 1971 Tavern"

Η γεύση της παράδοσης στο σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/11/2025

"Ταβέρνα Παππάς"

Ρουστίκ και στιλάτο.

"Αθoς"

Η φωτιά που ξυπνά τη μνήμη.

"ΘάΜα Μεζέ"

Ο προορισμός της παρέας.

"Το Καπλάνι"

Η Κρήτη στο τραπέζι

"Κατσούρμπος"

Γεύση της κρητικής θύμησης

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς