Δεν είναι λίγο να καταφέρεις να καθιερώσεις έναν ποιοτικό ξεχωριστό χώρο για ψάρι στη no man's land του Ρέντη, και το "Polpo" το έχει καταφέρει ακόμη και τώρα που κόπασε το hype των πρώτων μηνών. Το εστιατόριο της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη, η οποία έχει ισχυρή παράδοση δύο και πλέον δεκαετιών στη προμήθεια ψαριών σε κορυφαία γαστρονομικά σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τιμά, βλέπετε, τη θάλασσα, σερβίροντάς τη σε value for money προτάσεις καμωμένες πάντα με εξαιρετική πρώτη ύλη.

Το μενού βαδίζει στα ιδιαίτερα μονοπάτια της βαθειάς γνώσης και αγάπης του εμπνευστή του και απογειώνεται με το μαστορικό τηγάνι και το αριστοτεχνικό ψήσιμο στη σχάρα, τα δυο στοιχεία που μαζί με την πρώτη ύλη αποτελούν το DNA της. Μαρινάτος γαύρος, τηγανητές γαρίδες και καλαμαράκια, ωραίες αλοιφές, πιάτα με ζυμαρικά και θαλασσινά και, βέβαια, ψάρι ημέρας ψημένο σωστά ή και σε φίνο καρπάτσιο δεν λείπουν από το τραπέζι μας, ενώ προσοχή έχει δοθεί και στο τι θα σερβιριστεί στο ποτήρι μας συμπληρώνοντας την εμπειρία.

Tip: Νόστιμα τυλιχτά με ψάρια ημέρας σε πίτα και υλικά της επιλογής σας κάνουν τη διαφορά σε ένα πραγματικά value for money στέκι.
Τζων Κέννεντυ 6, Ρέντης, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, FB: Polpo Athens, @polpoathens
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.