© Λεωνίδας Τούμπανος
Ο μεζές είναι η πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού της συντροφιάς. Κι αυτό το μαγαζί που πραγματικά τον τιμά βρίσκεται στον Χολαργό και κάνει... θαύματα με τις πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας. Ο λόγος, φυσικά, για το "Θάμα Μεζέ", ένα σποτ επί της Μεσογείων που ξέρει καλά από ελληνική κουζίνα, την οποία σερβίρει σε έναν φιλόξενο χώρο – ό,τι πρέπει για ωραίες συναθροίσεις. Το μενού αλλάζει τακτικά, εναρμονιζόμενο με την εποχικότητα.

Κάποια, όμως, από τα αγαπημένα πιάτα που θα βρείτε είναι οι αφράτες και τραγανές κροκέτες, τα τσιπς πατάτας και οι φρεσκοκομμένες σαλάτες, που είναι ιδανική αρχή. Έπειτα, θα ακολουθήσει κάποια νόστιμη πίτα και κρεατο-νοστιμιές όπως λαχανοντολμάδες και κατσικομακαρονάδα. Αυτό που δεν γίνεται επ’ ουδενί να χάσετε από το "Θάμα" είναι η εκλεκτή και σιγοψημένη για 9 ώρες γουρουνοπούλα του.

Tip: Επειδή η μεζεδοφαγία θέλει να "το τσούζεις" και λιγάκι, δοκιμάστε το εκλεκτό κρασί του μαγαζιού, αλλά και τσίπουρο ή ούζο.
Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός, 211013995, FB: ΘάΜα Μεζέ / Thama Meze, @thama_meze
Για περισσότερη ελληνική κουζίνα, δείτε εδώ.