Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.

Πάσχα Ζαγόρι

Η εποχή είναι ιδανική για πεζοπορίες στα μονοπάτια και εκδρομές, όπως και στη Θεσσαλία, από τα γραφικά ξωκλήσια αλλά και τις παραλίες του Πηλίου ως τα χωριά της Αγιάς και την Καλαμπάκα με τα κατανυκτικά Μετέωρα στα ιστορικά μοναστήρια των οποίων η Μεγάλη Εβδομάδα αποκτά άλλη διάσταση. Στις Σποράδες, με επίκεντρο τη Σκιάθο, η κληρονομιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δίνει κατανυκτικό χρώμα στις ακολουθίες των ημερών ενώ η φύση και η θάλασσα με τον μοναδικό συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου βρίσκονται σε ιδανική αρμονία. 

 "Aristi Mountain Resort & Villas", Ζαγόρι: Στο "Salvia", η τοπική παράδοση συναντά τη γαστρονομία του σήμερα

Πάσχα 2024 Ζαγόρι

Στο γραφικό σκηνικό που στήνεται στο Ζαγόρι και την Αρίστη, είναι η αρμονική σύμπλευση της φυσικής ομορφιάς του τοπίου με τη ντόπια παράδοση που καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου το Aristi Mountain Resort & Villas. Όλοι οι χώροι των 9 πέτρινων κτιρίων και του θαυμάσιου υπαίθριου κήπου υπηρετούν πιστά και αδιάκοπα τη σιωπηλή πολυτέλεια της ελληνικής φιλοξενίας, την ίδια στιγμή που συμβαδίζουν με βιώσιμες πρακτικές του σήμερα. Στο Aristi Mountain Resort & Villas όμως είναι και η γαστρονομία ένα από τα βασικά σημεία του ενδιαφέροντος. Μία συνεχής επένδυση με γνώμονα την τοπική γευστική κουλτούρα και τις συνταγές που αγκαλιάζουν την ιστορία, την παράδοση και τα υλικά της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο Aristi Mountain Resort & Villas εδώ

"6 Κλειδιά", Πήλιο: Ρομαντικό Πάσχα σε ένα boutique "καρνάγιο" πάνω στη θάλασσα

6 κλειδιά Πάσχα Πήλιο

Με το Πάσχα να πέφτει φέτος Μάιο, η "νησιώτικη" φύση του παραλιακού Πηλίου ξεκλειδώνει όλη τη γοητεία της και μας βγάζει από το δίλημμα Πάσχα στην εξοχή ή στη θάλασσα. Ειδικά αν επιλέξουμε ως βάση διαμονής το ατμοσφαιρικό boutique ξενοδοχείο  και εστιατόριο "6 Κλειδιά", σε μια υπέροχη τοποθεσία πάνω στην καταγάλανη βοτσαλωτή παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσσου με εύκολη πρόσβαση τόσο από την Αθήνα όσο και προς τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Τα "6 Κλειδιά" δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και η δημοφιλία τους μέσα στα χρόνια, τόσο ως ξενοδοχείο όσο και ως εστιατόριο, το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στα "6 Κλειδιά" εδώ

"Ο Πλάτανος", Καλαμπάκα: Πάσχα κάτω απ’ το αιωνόβιο δέντρο

Πλάτανος Πάσχα 2024 Καλαμπάκα

Το εστιατόριο – προορισμός στη Μυκάνη του Θέμη Μπέλλου συνεχίζει να χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας. Ο λόγος για τον "Πλάτανο", ένα εστιατόριο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Αυτό το γευστικό φαβορί στη γειτονιά της Καλαμπάκας ανανεώνει το ύφος και τη δημιουργικότητα των άκρως ελληνικών πιάτων του, σερβίροντας ευρηματικές εκδοχές αγαπημένων συνταγών, χωρίς όμως ποτέ να γυρίζει την πλάτη στα περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας του στη γευστική σκηνή της περιοχής. Έτσι, οι μαμαδίστικες comfort συνταγές που αγαπήσαμε στον "Πλάτανο", περνούν από δημιουργικό φίλτρο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερη νοστιμιά σε κάθε μπουκιά, ταιριάζοντας την εκλεκτή πρώτη ύλη με τολμηρές ιδέες και τεχνικές αιχμής.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στον "Πλάτανο" εδώ

"Skiathos Palace Hotel", Σκιάθος: Συνεχίζει να γράφει ιστορία συνδυάζοντας πεντάστερη άνεση και μοναδική φύση για Πάσχα στις Σποράδες

Skiathos Palace Hotel Πάσχα 2024 Σκιάθος

Έχοντας συμπληρώσει πάνω από μισό αιώνα στην ξενοδοχειακή ιστορία της Ελλάδας, το πολυτελές ξενοδοχείο με τους υπέροχους κήπους και θέα τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία μαγική παραλία των Κουκουναριών, μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης, είναι από τις πρώτες σκέψεις που μας έρχεται για Πάσχα με φόντο πράσινο και γαλάζιο. Ειδικά φέτος που η Ανάσταση έχει μαγιάτικο χρώμα, η Σκιάθος παίζει ακόμη πιο δυνατά στην ατζέντα μας συνδυάζοντας το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με τα κατανυκτικά έθιμα και την καλοκαιρινή φύση χωρίς τα πλήθη του Αυγούστου. Με το που φτάνεις στο "Skiathos Palace Hotel", στο ανακαινισμένο δωμάτιό σου και αντικρίζεις τη θέα στις Κουκουναριές, ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Skiathos Palace Hotel" εδώ

"Skiti Villas", Σκήτη Λάρισας: Ανακαλύψτε το άγνωστο μπαλκόνι στο Aιγαίο - ιδανική βάση για πράσινες Πασχαλινές εξορμήσεις

Skiti Villas Πάσχα 2024 Λάρισα

Αν αυτό το Πάσχα αναζητάτε μια πρόταση έξω από τα συνηθισμένα, δίπλα στη φύση και με σεβασμό στην προστασία της, με χαλαρούς ρυθμούς αλλά με όλες τις ανέσεις, που θα σας ξεκλειδώσει τις ομορφιές ενός άγνωστου στους πολλούς προορισμού που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καλωσήρθατε στο "Skiti Villas"! Σε απόσταση περιπάτου από το γραφικό χωριό της Σκήτης Αγιάς, αμφιθεατρικά χτισμένες πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, ατενίζοντας το Αιγαίο και τις επιβλητικές κορυφογραμμές της Χαλκιδικής, μέσα σε κτήμα 3200 τ.μ., οι έξι ολοκαίνουργιες βίλες του συγκροτήματος εντυπωσιάζουν τόσο με την τοποθεσία και τον προσανατολισμό τους όσο και με τις ανέσεις και την αισθητική τους.    

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Skiti Villas" εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.