Mayor

13

Το καινούργιο μπαρ-ρεστοράν στην πλατεία Κολωνακίου έχει ωραία αύρα, αλλά η κουζίνα του, πέρα από λίγες εξαιρέσεις και τα ωραία γλυκά, χρειάζεται δουλειά.

Mayor

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €45

Το καινούργιο μπαρ-ρεστοράν στην πλατεία Κολωνακίου έχει ωραία αύρα, αλλά η κουζίνα του, πέρα από λίγες εξαιρέσεις και τα ωραία γλυκά, χρειάζεται δουλειά.

Mayor - εικόνα 1

Ύφασμα Κολωνάκι: Έχει ωραία αύρα αυτό το μαγαζί… Με το που μπαίνεις, σε τυλίγει μια στιλάτη θέρμη ντυμένη με ξύλο. Την «πατάς» στο δρύινο πάτωμα, την «ακουμπάς» στα τραπέζια, σε «εντυπωσιάζει» στη μασίφ μπάρα που αποτελεί το επίκεντρο του μαγαζιού. Και επειδή η σάλα του «Mayor» είναι ψηλοτάβανη, έχει άλλη χάρη. Στο χώρο του φαγητού, η συστοιχία ανοιχτών σεπαρέ διαμορφώνεται με αναπαυτικούς καναπέδες, ενώ στο μπροστινό τμήμα υπάρχουν τραπέζια και stands. Απ’ ό,τι έμαθα ετοιμάζεται μια αλλαγή στο μπροστινό μέρος με την τοποθέτηση ενός «ψηλοκάβαλου» τραπεζιού, που θα του ταιριάξει, νομίζω, πολύ. Ένα από τα wallpaper διακοσμητικά στοιχεία που βλέπουμε αρκετά τελευταία στην Αθήνα είναι οι επάλληλοι μεταλλικοί σωλήνες σε ματ χρυσό, που εδώ παίζουν σε φωτιστικά και στο κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο πίσω από την μπάρα.

Η «Σμ_art | architecture_interiors_construction», που έχει επιμεληθεί το design του χώρου (την έχουμε γνωρίσει από την επιμέλεια της διακόσμησης στο «Albion» και το «Li-Li Shu»), έκανε ωραία δουλειά. Κι εκεί που δεν το περιμένεις, στην πίσω πλευρά του μαγαζιού, υπάρχει ένα πολύ δροσερό αίθριο με μπόλικη πρασινάδα και τραπέζια μπροστά από τον τεράστιο καναπέ-πέταλο. τώρα που ο καιρός ανοίγει, θα ανοίγει και η οροφή του και θα φεύγουν τα πλαϊνά τζάμια, αποτελώντας μαζί με τα τραπέζια της πλατείας το θερινό κοστούμι του μαγαζιού. Στη σύντομη πορεία του, το «Mayor» έχει γίνει, όπως είναι φυσικό, στέκι. Και ζευγάρια τύπου «Λυκόβρυση» με τα κοσμήματά τους και το αναλογούν πούρο, και αρκετοί νέοι, και beautiful people από το χώρο του μόντελινγκ, και προκλητικές γυναικείες εμφανίσεις στο μπαρ παίζουν ανάμεσα στο κοινό του. Η mainstream μουσική αγαπάει τα παλιότερα χιτ.

Mayor - εικόνα 2

Ο μοντερνισμός απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή: Μελετώντας διεξοδικά τον κατάλογο, διαπιστώνεις ότι υπάρχει μια γκουρμέ διάθεση που βρίσκεται σε επαφή με τις νέες γευστικές τάσεις, η οποία όμως δεν αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που είναι γραμμένος, «σκεπάζοντας» τις πιο ψαγμένες σπεσιαλιτέ με σαλάτα του Καίσαρα, χωριάτικη, πράσινη, ανάμεικτη, που έχουν λίγο-πολύ όλα τα καφέ-ρεστοράν της πόλης. Κάτω απ’ αυτά, στο πρώτο τμήμα του καταλόγου, ανασύραμε τα δύο ωραιότερα πιάτα που δοκιμάσαμε στο «Mayor». Πρώτη και καλύτερη, η γλυκοπατάτα: κοντραρισμένη πολύ έξυπνα με πικάντικο ανατολίτικο σουτζούκι και μια πολύ αρωματική σάλτσα smoothie, συντονίζεται απολαυστικότατα με το πνεύμα της εποχής.

Το άλλο ωραίο πιάτο που μας γοήτευσε ήταν τα αβγά ποσέ με άγρια μανιτάρια, καπνιστό χοιρινό, τσιπς πατάτας και λεπτές φλούδες μανούρας Σίφνου. όλα αυτά μαζί ταιριάζουν σαν συγχορδία, όμως και η γεύση του κάθε υλικού «ακούγεται» όμορφα. Ενδιαφέρον στοιχείο του στιλ της κουζίνας είναι επίσης η τολμηρή χρησιμοποίηση ελληνικών προϊόντων. Από κει και πέρα όμως και μέχρι τα γλυκά, με μία μόνο εξαίρεση, ό,τι γευτήκαμε είχε προβλήματα και αστοχίες.

Mayor - εικόνα 3

Αν είναι μία φορά παραβρασμένα τα σπαγγέτι, τα paccheri (μεγάλοι χοντρουλοί κύλινδροι σαν κοντά κανελόνια) είναι δέκα. και επειδή ακριβώς είναι πολύ πληθωρικά από μόνα τους χρειάζονται μια σάλτσα με ένταση για να «γράψουν», την οποία ο συνδυασμός κοτόπουλο, μανιτάρια, πέστο λιαστής τομάτας (μάλλον απλή σάλτσα ήταν) δεν είχε. οι φετούλες από ωραίο κρασοτύρι της Κω δεν μπορούν από μόνες τους για να σώσουν την κατάσταση. Το μαύρο χοιρινό πάλι είναι αμήχανο, καθώς στο πιάτο δεν υπάρχει κανένα παιχνίδισμα υφής ή εναλλαγή γευστικής έντασης, ο πουρές καρότου είναι πολύ γλυκός και η ωραία σάλτσα από το super food αρώνια δεν μπορεί να αλλάξει την αίσθηση. Ο μπακαλιάρος είναι ένα πιάτο που δείχνει ανάγλυφα την αμηχανία των επιλογών του μενού. Ένα ωραίο ψάρι πάει χαμένο καθώς προκρίνουν να μαγειρευτεί μ’ έναν πολύ δύσκολο τρόπο, ποσέ, που ακούγεται γαλλικό και κυριλέ αλλά η άστοχη εφαρμογή του καταλήγει σε ξενέρωτο αποτέλεσμα.

Mayor - εικόνα 4

Από την άλλη, επειδή ο δημιουργός των πιάτων έχει κουλτούρα και ικανότητες, το σερβίρει με πολύ καλό πουρέ κουνουπιδιού και προχωρημένο «ταμπουλέ» από ξυρισμένο μπρόκολο Romanesco, που του δίνει βοτανική φρεσκάδα. Η εξαίρεση που αναφέραμε νωρίτερα αφορά ένα σωστό burger που χωρίς κανένα «ναι μεν, αλλά» στέκεται στο ύψος του, με ωραίο κιμά από Black Angus και συμπαθέστατες τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους. Στα γλυκά, όπως ήδη είπαμε, το στοίχημα ξανακερδίζεται με: πρωτότυπη σοκολατένια pavlova με πικάντικη τη σοκο-κρέμα της, μεστό και πολύ αρωματικό lemon cake με φρούτα του δάσους, καψαλισμένη ιταλική μαρέγκα και ταιριαστή ξινούτσικη σάλτσα, και μ’ ένα καλό μιλφέιγ με κρέμα αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης, σπασμένο καραμελωμένο φύλλο και raspberry. Στα ατού του «Mayor», η ωραία συλλογή ποτών και τα ψαγμένα κοκτέιλ.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 4/5.

MAYOR Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι, 2103648156. Ωράριο λειτουργίας: All day. Τιμή: € 30-40 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Mayor

Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια